Metro-portal.hr

objavljeno 09.08.2013. 11:39:00
SAVJETI

Dnevne navike za zdrav život

Što bi svaka žena trebala svakodnevno raditi kako bi bila puna energije i zdravlja

Popodnevna šetnja treba vam prijeći u naviku
Popodnevna šetnja treba vam prijeći u naviku (Shutterstock)

Energija vam je blizu nule unatoč godišnjem odmoru i ne znate što bi i kako napravili da se osjećate bolje? Evo nekoliko praktičnih savjeta što bi svaka žena trebala raditi kako bi se osjećala svježe svakog dana.

Jutro otvorite doručkom, a uz njega bi bilo dobro popiti šalicu zelenog čaja koji sadrži aminokiseline za poboljšanje raspoloženja, a antioksidansi će se pobrinuti za ojačavanje vašeg imuniteta.

Ručak neka bude obrok za detoksikaciju organizma, stoga zaboravite na kruh, krumpire i komadinu mesa već napunite tanjur povrćem, ribom i voćem.

Poslijepodne rezervirajte dvadesetak minuta za šetnju, obavezno i svaki dan kako biste udahnuli svjež zrak, oporavili se od radnog dana i sačuvali zdravlje. 

Večeru posvetite vitaminima i mineralima, a naročito željezu, pa kombinirajte povrće puno željeza poput blitve i špinata s dovoljno vitamina C zbog lakše apsorpcije.

Prije spavanja zaboravite na gadgete i televizor, pogasite ekrane i zapišite nekoliko lijepih stvari koje su vam se dogodile tijekom dana kako bi s takvim mislima utonuli u okrepljujući san. 

09.08.2013. 11:39:00
http://metro-portal.hr/dnevne-navike-za-zdrav-zivot/79763/