Metro-portal.hr

objavljeno 15.07.2010. 00:35:03
NE IDE U SABOR

Đurđa Adlešić za sada ostaje u HSLS-u

Đurđa Adlešić za sada ostaje u HSLS-u, ali neće ići u Hrvatski sabor, izjavio je potpredsjednik Izvršnog odbora bjelovarskog ogranka HSLS-a Josip Heged nakon izvanrednog sastanka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)

Nakon sastanka, koji je počeo u srijedu navečer u 20 sati i trajao gotovo tri sata, Đurđa Adlešič nije bila voljna davati nikakve izjave, ali je potpredsjednik Izvršnog odbora bjelovarskog ogranka HSLS-a Josip Heged kratko rekao da Đurđa Adlešič za sada ostaje u stranci, ali da neće ići u Sabor. Kazao je također da je na sastanku donesena odluka da se žurno sazove Središnje vijeće HSLS-a.

Sada već bivši HSLS-ovac i saborski zastupnik, bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec rekao je da zbog moralnoga habitusa ne može postupiti drukčije nego napustiti HSLS.

Dodao je da je u sporazumu koji je jučer potpisao s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor ono što je prije podržao i Središnji odbor HSLS-a. Spomenuo je da su to tri točke: borba protiv korupcije, gospodarski razvoj i uravnoteženi razvoj regija, pa ne zna, istaknuo je, čime je to prekršio statut stranke kako ga je optužio predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Korušec je ustvrdio da se nije ogriješio ni u što dodajući da želi, budući da je svoj mandat započeo u jednoj koaliciji, taj mandat tako i završiti te realizirati projekte koje su zajedno započeli, kao i da u Hrvatskome saboru ne želi glasovati protiv tih projekata. Ocijenio je da "postupci Darinka Kosora vode do eutanazije stranke". (hina/metro-portal)

15.07.2010. 00:35:03
http://metro-portal.hr/djurdja-adlesic-za-sada-ostaje-u-hsls-u/44536/