Metro-portal.hr

objavljeno 18.12.2008. 12:07:53

Đorđe Balašević opet ljuti Srbe

Na "nedavnom" nastupu u Domaševcu u Hrvatskoj Đorđe Balašević se "sprdao s maternjim jezikom" piše Kurir

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)

Balašević je istočnim susjedima više manje oduvijek trn u oku, što zbog stihova, što zbog „lalinskog" pristupa svijetu oko sebe. Neki će se sjetiti da je za vrijeme „jogurt revolucije" Mirka Šolevića i kosovskih Srba u Novom Sadu nosio transparent „Oslobodite robinju Isauru", lik iz jedne od prvih sapunica koje je prenosila yu televizija, a što se nije naišlo na odobravanje boraca za srpstvo.

Sad su mladi i nadobudni novinari Kurira, očito surfajući bespućima YouTube, naletili na snimku nastupa u Domaševcu i na njoj čuli neke stvari koje im se definitivno nisu svidjele. Naime, Balašević je, pozdravljajući publiku, ispalio da pjeva na svom materinjem, hrvatskom jeziku, da bi se odmah ispravio rekavši da zapravo pjeva na jednoj iskvarenoj verziji hrvatskog, takozvanom srpskom.

Kolegama s istoka odmah su pukle kapilare u očima i krenula je pljuvačina po Balaševiću, kojeg su nazvali „panonskim govnarom" i pitali se do kad se on misli dodvoravati Hrvatima i živjeti u Srbiji.

Naravno, zakrvavljene oči propustile su primjetiti da je lijepo napisano kako je taj clip na YouTube još od siječnja 2007., a da se sam koncert dogodio daleke 2002. godine, pa su nastup odmah proglasili „nedavnim" i pokušali dobiti komentar od kantautora, koji se nije javljao na telefon.

Iako iskreno sumnjamo da bi se takva izjava mogla omaknuti nekom hrvatskom pjevaču koji nastupa „tamo daleko", ma koliko računao na srpsku publiku, vjerojatno bi se našao dovoljan broj kolega koji bi jednako reagirali.

Za veselje obožavatelja lika i djela Đorđa Balaševića s izraženijim nacionalnim nabojem ovdje je link na snimku na YouTube.

18.12.2008. 12:07:53
http://metro-portal.hr/djordje-balasevic-opet-ljuti-srbe/13718/