Metro-portal.hr

objavljeno 22.07.2011. 19:47:00
NOVO VRIJEME

Djevojkama 21. stoljeća iPhone je draži od seksa

Istraživači su zamolili muškarce i žene da napišu listu svojih svakodnevnih aktivnosti te da odaberu tri stvari bez kojih ne bi mogli živjeti mjesec dana

Fotografija vijesti

Vijest u koju će povjerovati malo koji pravi balkanski mužjak dolazi nam ovih dana iz SAD-a, kao zaključak istraživanja provedenog od strane magazina Woman.

Istraživači su zamolili muškarce i žene da napišu listu svojih svakodnevnih aktivnosti te da odaberu tri stvari bez kojih ne bi mogli živjeti mjesec dana.

I muškarci i žene odabrali su Internet i spavanje kao dvije apsolutno ključne stvari, ali se nisu složili oko treće.

Muškarci su kao zadnju bitnu stvar odabrali seks, a žene su odabrale tuširanje.

Ova je studija samo jedna u nizu brojnih istraživanja provedenih u posljednje vrijeme koje pokazuju vrlo zanimljivi trend, a to je da žene počinju prestizati muškarce kada je korištenje tehnologijom u pitanju.

U nedavnoj studiji provedenoj diljem SAD-a ispitano je tisuće muškaraca i žena u dobi izmešu 18 i 54 godine o svojim navikama kada je tehnologija u pitanju.

Anketa je pokazala kako 54 posto žena ima smartphone, naprema svega 46 posto muškaraca. Od ljudi koji su vlasnici smartphonea, 75% žena na njima ima nekakvu igraću aplikaciju, dok je to slučaj kod tek 67% muškaraca.

Nadalje, 44% žena u SAD-u posjeduje konzolu Nintendo Wii, naspram 41% muškaraca. Isto tako, 75% žena ne slaže se s izjavnom „muškarci se bolje snalaze kad je tehnologija u pitanju od žena".

„Tri četvrtine žena u zapadnim zemljama koriste Internet i to čine sve strastvenije, koristeći blagodati koje nam tehnološko doba pruža" rekla je Melissa Delville, voditeljica studije.

„Online svijet i tehnologija odavno su prestali biti nešto što rade samo dečki. Žene su se priključile zabavi u nikad većem broju i ovaj će se trend samo nastaviti", zaključuje Melissa.

22.07.2011. 19:47:00
http://metro-portal.hr/djevojkama-21-stoljeca-iphone-je-drazi-od-seksa/61568/