Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2011. 14:48:18
BRAVO CURE

Djevojački zbor "Mozartine" na turneji u New Yorku

Zbor se u Hrvatsku vraća 30. rujna, nakon čega će od 3. do 8. listopada organizirati audicije za nove članice

Fotografija vijesti

Nakon nastupa uz "Acoustic Project" Zagrebačke filhrmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog početkom rujna, gdje su izvele i obradu popularne pjesme "Empire State of Mind" Alicie Keys posvećene New Yorku, Djevojački zbor "Mozartine" u idućih će petnaest dana gostovati u toj američkoj metropoli.

Malom američkom turnejom "Mozartine", koje su u protekloj godini nastupale u Zagrebu, Dubrovniku, Vukovaru, Njemačkoj i Austriji, nastavljaju novu koncertnu sezonu uspješno započetu u "Lisinskom".

Na poziv Newark Boys Chorus School, vodeće glazbene škole za dječake toga grada, čiji će članovi osigurati smještaj, hrvatski djevojački zbor održat će pet koncerata, u organizaciji te škole nastupit će u Newarku, a u New Yorku u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom i hrvatskim udrugama, izvijestio je Dallas Records.

Djevojke će, među ostalim, pjevati na svjetski poznatom festivalu "92y Street Festival", otvoriti izložbu hrvatskih autora u Lexington Avenue, zapjevati u kapelici Ujedinjenih naroda, te održati koncerte u tamošnjim crkvama.

Za američku turneju "Mozartine" su pripremile šarolik program, a osim velikog broja hrvatskih skladatelja, Žganeca, Fia, Papandopula, Cosetta i drugih, izvodit će klasična djela Arcadelta, Mozarta, Straussa, Brahmsa, Brittena. Zbor će pratiti istaknuti američki pijanist George Davey.

Zbor se u Hrvatsku vraća 30. rujna, nakon čega će od 3. do 8. listopada organizirati audicije za nove članice.

16.09.2011. 14:48:18
http://metro-portal.hr/djevojacki-zbor-mozartine-na-turneji-u-new-yorku/63305/