Metro-portal.hr

objavljeno 09.11.2010. 07:32:04
STANJE U PROMETU

Djelomično mokri kolnici i magla usporavaju promet

Kolnici su mokri gotovo u cijeloj zemlji, dok je Gorski kotar obavijen maglom

Magla u Gorskom kotaru
Magla u Gorskom kotaru (HAK)

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Oštrovica do tunela Tuhobić.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, zbog radova na čvoru Kraljevečki Novaki prometuje se dvosmjerno. U smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Obilazak je preko čvora Popovec i dalje županijskim cestama.

Zbog radova na autocesti A 1, kroz tunele Mala Kapela i Krpani vozi se dvosmjerno, kroz jednu tunelsku cijev, a zabranjen je promet izvanrednim prijevozima širim od 3,40 m.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda, zbog sanacije nadvožnjaka. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. U smjeru Zagreba nema poteškoća.

Od 8 do 18 sati, zatvarat će se povremeno državna cesta D 55 između Bršadina i Nuštra, zbog razminiranja. Vozila će se propuštati 15 minuta, svakih sat vremena.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, od 9 sati promet će teći jednim trakom kroz tunele Pod Vugleš i Javorova Kosa, u smjeru Rijeke, zbog radova.

Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.
- D 44 Bršćak-Lupoglav, zbog radova. Obilazak je preko Pazina i Motovuna.
- na Istarskom ipsilonu zbog radova zatvoreni su: čvor Buje i zapadni dio čvora Žminj (izlaz u smjeru Rijeka-Žminj i ulaz u smjeru Žminj-Kanfanar).

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- zbog sanacije klizišta:
- D 34, Daruvar-Maslenjača i ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo,
- a zbog radova:
- D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. (obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad).

09.11.2010. 07:32:04
http://metro-portal.hr/djelomicno-mokri-kolnici-i-magla-usporavaju-promet/50925/