Metro-portal.hr

objavljeno 03.11.2018. 15:01:00
FORA :)

Djed Mraz/Božićnjak se cijepio protiv gripe

U svome selu Rovaniemi na Polarnom arktičkom krugu, najdraži djedica primio je cjepivo koje mu je ubrizgala njegova bolničarka Tiia Kahkonen

I eto reklame za cijepljenje
I eto reklame za cijepljenje (Twitter)

Božićni blagdani su sve bliže, no uz njiho obično stiže i sezona gripe, pa su se ove godine farmaceuti pobrinuli za dobru promociju - naime, neki se dan cijepio i Djed Mraz iliti Božićnjak!

U svome selu Rovaniemi na Polarnom arktičkom krugu, najdraži djedica primio je cjepivo koje mu je ubrizgala njegova bolničarka Tiia Kahkonen.

Lani je 390.000 stranaca provelo barem jednu noć u finskoj Laponiji, što je gotovo 10 posto više u odnosu na godinu prije. Najbroniji su Britanci, a slijede ih Rusi, zatim Francuzi i Nijemci, pokazuju službene statistike.

Objavljen je i oglas za zapošljavanje vilenjaka koji bi bili voljni skrbiti se za turiste koji dolaze u kraljevstvo Djeda Mraza. U oglasu stoje da nije potrebno radno iskustvo jer će svi vilenjaci proći staž "kako bi u sebi otkrili dar za vilenjaštvo i komunikaciju".

Kandidati koji uspješno prođu test neće se morati brinuti za sobove, ali će biti zaduženi za horde turista, "za održavanje vatre i posluživanje toplih napitaka", a srkbit će se i za održavanje sanjkaške staze.

Turizam u Laponiji bilježi uspon. Ostvaruje se 3,5 milijuna noćenja u cijeloj godini, što je 2,6 milijuna više nego prije deset godina, navodi Statistički zavod.

Međutim, nije Finska jedina koja se diči kao postojbina Djeda Mraz, jer jednako tvrde Švedska i Grenland.

03.11.2018. 15:01:00
http://metro-portal.hr/djed-mraz-bozicnjak-se-cijepio-protiv-gripe/115220/