Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2010. 17:10:25
16. SVIBNJA

Dječje kazalište Dubrava slavi 55. rođendan

Od samih početaka kazalište je vođeno entuzijazmom osnivača i njihovih nasljednika, a okupljalo je djecu Zagreba i okolice od četiri godine starosti

(Wikipedia)

Izvedbom svoje najviše nagrađivane predstave "Blizanke" Dječje kazalište Dubrava proslavit će 16. svibnja 55. rođendan, a tom predstavom ujedno će se do jeseni zatvoriti sezona nedjeljnih predstava za građanstvo, izvijestilo je danas to zagrebačko kazalište.

Isti dan u kazalištu će se obilježiti i Međunarodni dan obitelji, tako da će se svakoj obitelji s četiri člana i više darovati jedna ulaznica te sponzorski poklon paketi "Hlapića" i TOZ-a.

Nakon predstave organizirat će se radionice, u kojima će moći sudjelovati roditelji i djeca.

Dječje kazalište Dubrava osnovano je 1955. pod nazivom Dječje kazalište Donji grad u Savskoj cesti u Zagrebu, a osnivač i prvi umjetnički voditelj bio je Mladen Širola. Nešto kasnije mijenja naziv u Dječje kazalište Centar i seli se u nove prostorije u Vodnikovoj, a 1970. dobiva novouređenu dvoranu koja 1974. izgara u požaru.

Nakon dvije godine kazalište seli u Dubravu, dobiva sadašnje ime, a djeluje u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava.

Od samih početaka kazalište je bilo vođeno entuzijazmom osnivača i njihovih nasljednika, a okupljalo je djecu Zagreba i okolice od četiri godine starosti u dramskim, glazbenim i plesnim tečajevima, stoji u obavijesti kazališta. (hina/metro-portal)

Osvojite ulaznice za predstavu ''Blizanke'' na Metro-portalu.

11.05.2010. 17:10:25
http://metro-portal.hr/djecje-kazaliste-dubrava-slavi-55-rodjendan/39775/