Metro-portal.hr

objavljeno 17.04.2008. 00:00:49

Dječak izmislio zlostavljanje

Obrat u Vodicama
Obrat u Vodicama (Nikša Stipaničev/CROPIX)

Trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda iz Vodica koji je zavezan i razodjeven pronađen prije dva dana u prizemlju nedovršene zgrade u Vodicama, nije bio napadnut i cijeli je događaj sam inscenirao.

Načelnik PU šibensko-kninske Branko Peran kazao je sinoć na izvanrednoj konferenciji za novinare kako je sve to policiji priznao sam dječak te da nije bilo nikakva starijega 50-godišnjeg muškarca koji je zlostavljao dječaka.

- Dječak je sam sa sebe skinuo odjeću i remenom svezao ruke te potom skočio  u prostor za lift u prizemlju poslovnog objekta u izgradnji, te počeo zapomagati - kazao je Peran. Dječak je cijeli događaj inscenirao i lažno prijavio jer su ga vršnjaci često  verbalno i ponekad blaže fizički zlostavljali, istaknuo je Peran, dodavši kako je tim događajem dječak, kako je priznao, želio navesti roditelje da ga premjeste u drugu školu.

Policija će o ovom događaju podnijeti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, koje će odlučiti o poduzimanju eventualnih sankcija protiv dječaka. (METRO) 

17.04.2008. 00:00:49
http://metro-portal.hr/djecak-izmislio-zlostavljanje/6004/