Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2012. 10:39:27
PAMETAN SAVJET

Djeca već s 13 godina trebaju naći neki posao

Britanski milijunaš zgrožen je odnosom roditelja prema djeci i tvrdi da ih treba poticati na rad od teenagerske dobi

Hoćeš novu plejku? Zaradi je ...
Hoćeš novu plejku? Zaradi je ... (Shutterstock)

Kontroverzni britanski milijunaš Lord Sugar, koji je kao i Donald Trump bogataš koji je sudjelovao u reality showu, izjavio je u intervjuu za tabloid The Sun kako roditelji trebaju natjerati svoju djecu da počnu zarađivati već s 13 godina.

Multimilijunaš kaže da je to jedini način da djeca shvate pravu vrijednost novca, a to mogu jedino ako ga sami zarade.

"Mame i tate su krivci za sve. Kada njihova djeca napune 13 godina tada bi im trebali reći ne možete imati sve. Treba im reći: „Ako želiš PlayStation idi u obližnji supermarket, pitaj možeš li za novac slagati police, pa onda kupi PlayStation".

Mijijunaš je kritizirao i britanski sustav socijalne pomoći, rekavši da je država kriva što neki od građana te zemlje ne rade. "Zašto bi netko radio kada može ispuniti nekoliko obrazaca i biti plaćen za svoj nerad", kaže Sugar, koji je posebno kritizirao mlade srednje klase.

"Mladi trebaju prestati razmišljati o tome kako će jednog dana postati sljedeći Zuckerberg. Od toga nema ništa, šanse su im milijun naprema jedan, čak i manje. Ono što je potrebno jest to da roditelji kažu: Nađi sebi posao sine!", rekao je Sugar koji će za sedam dana napuniti 65 godina.

Inače, bogatstvo ovog britanskog tajkuna se procjenjuje na oko 770 milijuna funti.

18.03.2012. 10:39:27
http://metro-portal.hr/djeca-vec-s-13-godina-trebaju-naci-neki-posao/69216/