Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2012. 20:44:00
ODGOJ

Djeca uče o seksu iz holivudskih filmova

Rezultati su pokazali da oni, odrasli na holivudskim filmovima, su bili promiskuitetniji, nisu koristili kondome te su češće prakticirali neobavezni seks

Ovo se ne događa toliko često kao u holivudskim filmovima
Ovo se ne događa toliko često kao u holivudskim filmovima (Shutterstock)

Novo istraživanje je pokazalo da mnoga djeca odrasla na holivudskim filmovima imaju izmjenjenu percepciju seksa pa u kasnijim godinama postaju promiskuitetnija i izloženija opasnim rizicima.

Holivudski filmovi prikazuju scene seksa krajnje nerealno- glavni likovi nikad se ne vide kako nose kondom, a često mijenjaju i partnere te prakticiraju seks na jednu noć.

U američkoj studiji provedenoj na 1228 djece, psiholozi su zabilježili njihove navike gledanja filmova u dobi od 13 do 14 godina. Šest godina kasnije su ih ispitivali o njihovim seksualnim životima, a rezultati su pokazali da oni, odrasli na holivudskim filmovima, su bili promiskuitetniji, nisu koristili kondome te su češće prakticirali neobavezni seks.

Problem je u tome što za mnogo djece holivudski filmovi su najveći izvor informacija o seksu, tako su psiholozi savjetovali roditeljima, ali i odgojnom osoblju, da ukažu svojoj djeci na nerealnosti seksa u holivudskim filmovima koje mogu biti potencijalno opasne za njihov kasniji seksualni život.

26.07.2012. 20:44:00
http://metro-portal.hr/djeca-uce-o-seksu-iz-holivudskih-filmova/72881/