Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2011. 18:42:04
AMERIČKO ISTRAŽIVANJE

Djeca homoseksualnih parova bit će siromašna

Izvješće je pokazalo da djeca koja odrastaju u lezbijskim, gay, biseksualnim i transrodnim obiteljima imaju veću vjerojatnost da žive u siromaštvu

Fotografija vijesti

Djeca koja odrastaju u lezbijskim, gay, biseksualnim i transrodnim obiteljima u Sjedinjenim Američkim Državama vjerojatnije će živjeti u siromaštvu i bez zakonske veze s jednim od roditelja, vidi se iz novoobjavljena izvješća, javlja Hina.

Budući da na saveznoj razini istospolni brakovi nisu legalizirani, takve obitelji plaćaju više poreze i nemaju jednak pristup zdravstvenom osiguranju i vladinim socijalnim programima, kaže se u izvješću "Sva su djeca važna: Kako zakonska i socijalna nejednakost štete LGBT obiteljima".

Izvješća su sastavile brojne skupine za prava gay populacije, a objavljen je na internetu.

"Promotrite li današnje moderne obitelji, vidjet ćete da ih ima svih oblika i veličina", rekla je Jennifer Chrisler, direktorica u Vijeću za ravnopravnost obitelji. "Zakoni i aktualna politika ne idu ukorak s takvom izmijenjenom stvarnošću", dodala je.

Izvješće procjenjuje da LGBT kućanstva podižu dva milijuna djece u 96 posto svih američkih okruga, u rasno i etnički raznovrsnim obiteljima.

Ta su djeca sretna, zdrava i prilagođena jednako kao njihovi vršnjaci iz heteroseksualnih zajednica, ali veća je vjerojatnost da žive u siromaštvu, kaže se u izvješću.

26.10.2011. 18:42:04
http://metro-portal.hr/djeca-homoseksulanih-parova-bit-ce-siromasna/64849/