Metro-portal.hr

objavljeno 23.05.2010. 12:18:46
SPEKTAKL

DJ David Guetta raspametio zagrebačku Arenu

POGLEDAJTE GALERIJU: Nakon energičnog zagrijavanja s DJ Umekom, zvijezda večeri se pojavila u jedan ujutro i bacila publiku u trans

David Guetta Arena Zagreb
David Guetta Arena Zagreb (Boris Kovačev/CROPIX)

Noć za pamćenje! Tako bi se na najblaži mogući način mogao opisati sinoćnji nastup sad već slobodno možemo reći legendarnog Davida Guette u zagrebačkoj Areni.

Opsada lokacije održavanja koncerta počela je već kasnih poslijepodnevnih sati u subotu; nije trebalo dugo da se dvorana ispuni gotovo do kraja. Zagrijavanje atmosfere započeo je Slovenac DJ Umek i u tome je potpuno uspio. Iskusnim 'partyjanerima' bilo je jasno da se zvijezda večeri neće pojaviti tako skoro - slovenski kolega je palio publiku do jedan ujutro kad se Guetta napokon prikazao na pozornici. I onda je krenulo. Nakon energičnog pozdrava Zagrebu pustio je beatove hita "Gettin' over you". Publika je pala u trans. Pjesme su se nizale dinamičnim redoslijedom, a najveće oduševljenje su izazvali "Sexy Chick", "The World is Mine" i "Memories". I naravno "When Love Takes Over" kojom je spektakl završio.

Od pompozno najvaljivanog nastupa istinski ljubitelji housea očekivali su mnogo. Sudeći po reakcijama nakon spektakla, doživljaji su podijeljeni. Jedni su bili razočarani što je Guetta počeo tek u jedan i završio 'već' nakon dva sata. Drugi su i više nego zadovoljni, što Guettinim programom što organizacijom koncerta.

Bez obzira na subjektivne dojmove, činjenica je da dobar DJ osjeti kako publika diše, a Guetta je u tome jako vješt. Čim bi se ruke publike spustile, na velikom videozidu iza zvijezde pojavili bi se natpisi "Put Your F*ckin' Hand Up", "Blow Your Mind" ili "Make Some Noise" i Arena je opet bila u transu. Iznenadnim promjenama tempa, naglim i postepenim prijelazima DJ Guetta je manipulirao auditorijem kao marionetom, ali to i jeste bio cilj.

Upravo je taj odnos između glazbe, DJ-a i publike ono što fascinira na ovakvim nastupima. Toliko pozitivne energije i neprestanog plesa rijetko se viđa na jednom mjestu, a to moraju priznati i oni koji nisu isključivi ljubitelji housea.

Tuborg Green Beat, zahvaljujuči Davidu Guetti, zaista je bio najveće elektronsko događanje ikada održano u Hrvatskoj.

23.05.2010. 12:18:46
http://metro-portal.hr/dj-david-guetta-raspametio-zagrebacku-arenu/40685/