Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2017. 15:29:00
DISCOVERY

Discovery podržava kandidaturu Pariza za Olimpijske igre 2024.

Predstavnici Discoveryja sastali su se s Bernardom Lapassetom, su-predsjednikom odbora za kandidaturu Pariza za Olimpijske igre 2024.

Pariz želi nove Olimpijske igre
Pariz želi nove Olimpijske igre (Discovery Channel)

Predstavnici Discoveryja i Eurosporta susreli su se jučer s članovima odbora za kandidaturu Pariza kao grada domaćina Olimpijskih igara, kako bi iskazali potporu održavanju Olimpijskih igara 2024. u Europi.

Glavni izvršni direktor kompanije Discovery Communications, David Zaslav, je izjavio: "Kad je kompanija Discovery Communications osigurala prava na prijenos Olimpijskih igara diljem Europe za period 2018-2024., učinili smo to s velikom strašću, predanošću i ambicijom, nevezano na lokaciju održavanja Igara. Discovery je globalna kompanija koju vode stručnjaci i timovi lokalnih tržišta. U oba grada kandidata, Parizu i Los Angelesu, vodimo važne poslovne operacije i smatramo ih svjetskim metropolama. Kao "Dom Olimpijskih igara u Europi" do 2024., iskazujemo svoju potporu za kandidaturu Pariza kako bi se Olimpijske igre 2024. godine vratile u Europu."

David Zaslav, glavni izvršni direktor kompanije Discovery CommunicationsJean-Briac Perrette, predsjednik i izvršni direktor Discovery Networks Internationala te Peter Hutton, glavni izvršni direktor Eurosporta, susreli su se s Bernardom Lapassetom, su-predsjednikom odbora za kandidaturu Pariza za Olimpijske igre 2024., tijekom teniskog turnira Roland Garros. Poznati turnir Eurosport prenosi u 50 europskih zemalja, a cijeli Roland Garros kompleks je lokacija koju je odbor nominirao za održavanje teniskih natjecanja tijekom Olimpijskih igara 2024.

Jean-Briac Perrete, predsjednik i glavni izvršni direktor za Discovery Networks International, je tijekom susreta istaknuo cilj da prijenos Olimpijskih igara bude dostupan za više ljudi i na više zaslona nego ikad prije te da se iskustvo praćenja Olimpijskih igara približi novoj i mlađoj publici. Proces će započeti s prijenosom zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu 2018. i prijenosom više od 100 događanja uživo i na zahtjev, na bilo kojem uređaju i u bilo koje vrijeme. Igre u Pjngčangu imat će tako najveći digitalni doseg diljem Europe.

Trostruki olimpijski prvak i su-predsjednik odbora za kandidaturu Pariza za Olimpijske igre 2024., Tony Estanguet, je izjavio: "Zahvalni smo na podršci koju su nam za kandidaturu za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. iskazali Discovery i Eurosport. Počašćeni smo njihovom gestom. Nosioci prava na prijenos, poput Discoveryja, imaju ključnu ulogu unutar Olimpijskog pokreta. Ne samo zbog mogućnosti da Olimpijske igre prikažu ljudima diljem svijeta, već i zbog pružanja osnovnih resursa i pomaganja da sport dovedemo do samog srca našeg društva."

Bernard Lapasset, su-predsjednik odbora za kandidaturu Pariza za Olimpijske igre 2024. je dodao: "Podrška koju su našoj kandidaturi dali Discovery i Eurosport još jednom pokazuje jedinstveni stav i predanost da se Olimpijske i Paraolimpijske igre vrate u Pariz 2024. te da se tako obilježi stogodišnjica obljetnica održavanja Olimpijskih igara. Igre u Parizu 2024. će poželjeti dobrodošlicu ljudima iz cijelog svijeta kako bi s nama podijelili spektakularnu proslavu sporta i olimpizma, u srcu našeg legendarnog grada."

Peter Hutton, glavni izvršni direktor Eurosporta, je zaključio : "Živim u Parizu i iznimno sam ponosan na strast koju ovaj grad gaji za sportom kao i na mogućnost da organizira sjajne sportske događaje. Dijelimo veliko uzbuđenje stanovnika za mogućnost da predstavimo ne samo grad i našu zemlju, veći i cijelu Europu. Olimpijske igre u Parizu 2024. pružit će priliku svima, mladima i starima diljem Europe, da iskuse vrhunski i ekskluzivni prijenos Igara koje se održavaju blizu doma. Tu priliku smatramo iznimno uzbudljivom."

Discovery Communications ima ekskluzivna multimedijska prava za 50 europskih zemalja i teritorija na prijenos Olimpijskih igara 2018-2024. (2022-2024. u Francuskoj), što je objavljeno zajedno s Međunarodnim olimpijskim odborom u lipnju 2015.

09.06.2017. 15:29:00
http://metro-portal.hr/discovery-podrzava-kandidaturu-pariza-za-olimpijske-igre-2024/105459/