Metro-portal.hr

objavljeno 06.12.2013. 14:25:00
TV

Discovery Networks International odaje počast Nelsonu Mandeli

Discovery Networks International odaje počast Nelsonu Mandeli dokumentarnim filmom Mandela: Put do slobode

Sjajan dokumentarac o Mandeli
Sjajan dokumentarac o Mandeli (Discovery Channel)

Jednosatni dokumentarac Mandela: Put do slobode emitirat će se na Discovery Channelu u 224 zemlje svijeta. U Hrvatskoj ga možete pogledati u subotu 7. prosinca u 13:30 sati, i reprizno u 23, te 8. prosinca u 8:10 i u po­noć.

"Njegovao sam ideal slobodnog društva u kojemu svi ljudi žive zajedno u harmoniji ... To je ideal za koji da ću živjeti ... ali ako treba, to je ideal za koji sam spreman umrijeti."

-Nelson Mandela, 1918-2013

Discovery Networks International  odaje počast Nelsonu Mandeli prikazivanjem dokumentarnog filma Mandela: Put do slobode, koji slavi izuzetan život legen­darnog borca protiv aparthejda i prvog crnog predsjednika Južnoafričke Repub­like. Dokumentarac prikazuje Mandelinu osobnu priču i ključne odluke koje je donosio na svojem nevjerojatnom putovanju do slobode.

„Prijatelji, suborci i suradnici Nelsona Mandele zajedno su radili na projektu Ma­dela: Put do slobode kako bi autentično predstavili njegov izuzetan politički ži­vot i neosporan utjecaj koji je imao na sve nas ", rekao je Luis Silberwasser, direktor sadržaja i izvršni dopredsjednik DNI. „Ovaj dokumentarac je primjer koliku važnost  Discovery Channel pridaje jakim i emocionalnim pričama, a čast nam je da ovu priču možemo podijeliti s publikom diljem svijeta."

Mandela: Put do slobode prikazuje kako je Nelson Mandela postao simbol nade i mira, ne samo u Južnoj Africi već i u cijelom svijetu. Njegovi najbliži prijatelji nude jedinstven i intiman uvid u Mandelin svijet, a film predstavlja i teške odlu­ke s kojima se Mandela suočavao. Njegova hrabrost, integritet i strast za slobo­dom obilježili su svih proživljenih 95 godina.

David Harewood je narator, a intervjui su dopunjeni snimkama koje je Mandela radio za svoju knjigu. Film prati događaje od masakra u Sharevillu 1960. i bor­be za jednaka prava za sve Južnoafrikance, rođenja uMkhonto weSizwe (Koplje nacije), do 27 godina nepravednog zatvora, s poniženjima koja je bio prisiljen podnijeti, te u konačnici neviđenom međunarodnom kampanjom za njegovo
oslobođenje. Mandela: Put do slobode detaljna je kronika njegovog teškog puta do slobode - svoje i svih Južnoafrikanaca.  

06.12.2013. 14:25:00
http://metro-portal.hr/discovery-networks-international-odaje-pocast-nelsonu-mandeli/82005/