Metro-portal.hr

objavljeno 30.10.2017. 16:01:00
WOW!

Discovery i Eurosport otkrili planove za prijenos ZOI u Pyongchangu

Nove kratke sadržajne forme predstavljaju poznate stručnjake Eurosporta kao i nove zvijezde zimskih sportova koji će se natjecati u Pjongčangu

Gomila detalja bit će dostupna u trenu
Gomila detalja bit će dostupna u trenu (Eurosport)

Uz obilježavanje 100 dana do početka Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu 2108. Discovery Communications i Eurosport su otkrili planove kojima će gledateljima osigurati potpuno novi doživljaj gledanja Igara.

Prve u potpunosti digitalne Olimpijske igre u Europi

Eurosport na sve zaslone, uživo i na zahtjev, donosi prve u potpunosti digitalne igre na 48 europskih tržišta. Interaktivna platforma Eurosport Player će biti jedino mjesto na kojem će obožavatelji moći gledati svaki trenutak, svakog natjecatelja i svaki sport - online, na mobitelima, tabletima ili povezano s TV prijemnicima. Bit će dostupno više od 4.000 sati prijenosa i 100 događanja, što uključuje i 900 sati prijenosa uživo, više no ikad prije na europskom kontinentu.

Eurosport Player će korisnicima dati mogućnost da olimpijsko iskustvo kroje prema vlastitom ukusu. Kampanja Make It Yours kreće u studenom i poziva ljubitelje sporta da preuzmu kontrolu i sami biraju što, te kada i kako će gledati omiljena natjecanja i sportaše na Olimpijskim igrama.

U kampanji se koristi i nova himna Eurosporta, moderna obrada klasika grupe Queen 'I Want It All' u izvedbi London Symphony Orchestra. Ona naglašava mogućnost da obožavatelji na Eurosportovom servisu pristupe željenom olimpijskom sadržaju bilo kad i bilo gdje.

Taj novi pristup namijenjen novoj generaciji Discovery je nedavno najavio suradnjom sa Snap Inc u Europi***. Ta će suradnja za vrijeme Olimpijskih igara korisnicima Snapchata u Europi  osigurati korisnički generiran sadržaj kao i događanja iza kulisa u Pjongčangu.

Eurosport će u Pjongčangu imati mobilni digitalni studio, a surađivat će i s nekim od najutjecajnijih digitalnih stručnjaka diljem Europe, te tako zajednički stvarati jedinstveni sadržaj za društvene mreže i mlađu publiku. To je još jedan od noviteta kod prijenosa Olimpijskih igara u Europi.

Tehnologija i inovacije

Inovacije su sastavni dio sveobuhvatnog Eurosportovog prijenosa, a koristit će se najnovija tehnologija u produkciji, još više podataka i 1.100 kamera koje će obožavatelje posve približiti akciji na borilištima.

Kao posebna novost ističe se Eurosport Cube studio, koji će događanja iz Pjongčanga predstaviti uz pomoć revolucionarne tehnologije. Po prvi put će se u prijenosu Olimpijskih igara koristiti virtualna stvarnost i obogaćeni statistički podatci, koje će obožavateljima pružiti interaktivno okruženje, potpuni doživljaj i najbolje analize natjecanja.  
Eurosport u seriji od 100 novih i jedinstvenih kratkih filmova koristi modernu tehnologiju kojom gledatelje dublje upoznaje sa svakim zimskim sportom. Ovaj tip sadržaja, prvi takve vrste, će obožavateljima pružiti novi pogled na zimske sportove i dati im mogućnost da sami postanu stručnjaci za iste.

Kao primjer izdvajamo Eurosportove Sport Explainer kratke filmove koji uz pomoć virtualne stvarnosti i podataka daju tehnička objašnjenja zimskih sportova te prikazuju na koji način su najbolji sportaši na svijetu došli do svojih zlatnih medalja.

Analize i stručni komentari svjetskih sportskih zvijezda 

Eurosport će na globalnoj razini uključiti 150 lokalno relevantnih stručnjaka i Olimpijaca koji će izvještavati s natjecanja te obožavatelje približiti olimpijskim natjecateljima. Među suradnicima ima mnogo bivših vrhunskih sportaša čiji sportski uspjeh premašuje granice zemalja iz kojih dolaze.

Za stručnu analizu trenutno je angažirao preko 150 poznatih sportaša i komentatora, uključujući 58 Olimpijaca s ukupno 151 nastupom na Olimpijskim igrama i 75 osvojenih olimpijskih medalja, od toga 28 zlatnih.

Nove kratke sadržajne forme predstavljaju poznate stručnjake Eurosporta kao i nove zvijezde zimskih sportova koji će se natjecati  u Pjongčangu:  

  • 'My Olympic Confession' - serija u kojoj olimpijske legende i suradnici Eurosporta sami otkrivaju svoje nikad ispričane olimpijske priče i dijele sasvim osobne i intimne uspomene s Igara
  • 'Ones To Watch' - serija o zvijezdama koje trebaju zasjati na Zimskim olimpijskim igrama. Kroz ovu se formu sportaši koji se spremaju za nastup na Olimpijskim igrama u Pjongčangu imaju priliku prisjetiti ljudi i događaja koji su im bili inspiracija na njihovom sportskom putu. 

Jean-Briac Perrette, predsjednik i glavni izvršni direktor Discovery Networks Internationala je izjavio: „Igre u Pjongčangu 2018. su prekretnica i prve Olimpijske igre u našoj dugoročnoj suradnji s Međunarodnim olimpijskim odborom. Želimo redefinirati iskustvo gledanja Olimpijskih igara, uz zanimljive priče, stručnjake kojima nema premca i all-screen strategiju koja dopire do mlađe publike. Znamo da gledatelji žele više: više pristupa omiljenim sportskim junacima, više stručnih analiza i više načina na koje mogu gledati Olimpijske igre - i mi upravo to donosimo ljubiteljima sporta diljem Europe" 

 Peter Hutton, glavni izvršni direktor Eurosporta, je dodao: „Eurosport ima vodeću poziciju u svijetu sportskih prijenosa, a uz platforme i široki doseg Discoveryja, približit ćemo navijače natjecanjima i sportskim junacima koje vole. Eurosport Cube studio, prvi takve vrste u svijetu, je savršen primjer za to. Uz pomoć virtualne stvarnosti i bogatih statističkih podataka pružit ćemo gledateljima više informacija i bolju analizu natjecanja. To će dodatno oživjeti stručne analize u interaktivnom virtualnom svijetu kojeg dosad nismo imali prilike gledati na Olimpijskim igrama."

Eurosport će 1. studenog cjelodnevni program posvetiti olimpijskom sadržaju. Također, tijekom zime će gledatelji vikendom moći pratiti Destination PyeongChang, program koji će predstavljati sportaše na njihovom olimpijskom putu, kao i najbolje trenutke toga tjedna s natjecanja u zimskim sportovima.

Za sve novosti vezane za Zimske olimpijske igre posjetite www.eurosport.com/olympics

30.10.2017. 16:01:00
http://metro-portal.hr/discovery-i-eurosport-otkrili-planove-za-prijenos-zoi-u-pyongchangu/108271/