Metro-portal.hr

objavljeno 29.06.2015. 16:55:00
PARTNERI

Discovery Communications prenosit će Olimpijske igre

Današnjom objavom započinje dugoročni partnerski odnos između najvećeg svjetskog sportskog događaja, Olimpijskih igara, i vodeće svjetske medijske kompanije Discovery Communications

Eurosport je glavni nositelj prijenosa sljedećih Olimpijada
Eurosport je glavni nositelj prijenosa sljedećih Olimpijada (Discovery Communications)

Međunarodni olimpijski odbor danas je objavio kako se sva televizijska i multiplatformska prava na emitiranje u Europi za četiri Olimpijske igre od 2018-2024. dodjeljuju kompaniji Discovery Communications, matičnoj kompaniji Eurosporta.

Današnjom objavom započinje dugoročni partnerski odnos između najvećeg svjetskog sportskog događaja, Olimpijskih igara, i vodeće svjetske medijske kompanije Discovery Communications. Discovery i Eurosport će uz prosječno 10 kanala na svakom tržištu i kao broj 1 u europskoj online i OTT sportskoj ponudi s dosegom do 700 milijuna ljudi diljem Europe, osigurati veću pokrivenost Olimpijskih igara preko više ekrana nego ikada do sada. Discovery i Eurosport omogućit će snažan free-to-air pristup te inovativna partnerstva distributerima kako bi se Olimpijske igre mogle prenositi kao nikada prije. U svijetu koji zahtijeva mogućnost gledanja "bilo kada i bilo gdje", Olimpijske igre su neusporediv događaj za prijenos uživo koji generira velik broj publike i zaokuplja pozornost čitavog svijeta, te se na taj način povećava njegova vrijednost za oglašivače, distributere i poklonike.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach je izjavio: "Ovo je značajan ugovor za Discovery i MOO. Iznimno nam je drago imati Eurosport, europski dom olimpijskih sportova, kao partnera. Ovaj ugovor osigurava sveobuhvatnu pokrivenost Olimpijskih igara diljem Europe, uključujući i jamstvo osiguravanja free-to-air televizijskih prijenosa na svim teritorijima. Discoevry i Eurosport su pokazali veliku predanost Olimpijskim igrama, olimpijskim sportovima i budućnosti olimpijskog pokreta. MOO će prihode od ovog dugoročnog partnerstva rasporediti za podršku razvoju sporta u cijelom svijetu. Discovery i Eurosport također su prihvatili izazov da u suradnji s MOO-om razviju i novi olimpijski kanal u Europi. Povrh svega, ovaj ugovor osigurava ljubiteljima sporta u Europi mogućnost gledanja Olimpijskih igara i olimpijskih sportova na platformi po izboru, u vrijeme održavanja Igara, ali i van njega."

 

Predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Discovery Communications David Zaslav je dodao: "Danas je povijesni dan kada s ponosom dodajemo olimpijske prstenove u Discovery Communications portfelj. Dugoročna programska obveza koju smo sklopili s predsjednikom Bachom i Međunarodnim olimpijskim odborom potvrđuje vodeću poziciju Eurosporta za sport diljem Europe, a njome će se značajno poboljšati i prisutnost Eurosporta na svim platformama. Uz bogatu dugogodišnju tradiciju emitiranja zimskih i ljetnih olimpijskih sportova na Eurosportu, prijenos Olimpijskih igara, najvećeg sportskog događaja u svijetu, urednički i strateški se savršeno uklapa. Ali najviše od svega, ovo novo partnerstvo znači dobitak za sve ljubitelje sporta u Europi, jer ćemo njime omogućiti rekordne količine sadržaja na svim platformama i pobrinuti se da olimpijski plamen gori tijekom cijele godine."

Discovery je stekao ekskluzivna prava u vrijednosti od 1,3 milijarde eura, na svim platformama, uključujući i free-to-air televiziju, pretplatu/pay-TV televiziju, internet i mobilne telefone na svim jezicima diljem 50 zemalja i teritorija na europskom kontinentu. U skladu s MOO-om i zahtjevima lokalnih tržišta, za vrijeme trajanja Olimpijskih igara Discovery se obvezao emitirati najmanje 200 sati programa Olimpijskih igara i 100 sati programa Zimskih olimpijskih igara na free-to-air televiziji. Discovery će sublicencirati dio prava na mnogim tržištima diljem Europe.

29.06.2015. 16:55:00
http://metro-portal.hr/discovery-communications-prenosit-ce-olimpijske-igre/92614/