Metro-portal.hr

objavljeno 16.02.2015. 19:03:00
DISCOVERY

Discovery Channel osigurao prava za Racing Extinction

Discovery, najdistribuiraniji televizijski brend u svijetu premijerno će prikazati dokumentarni film RACING EXTINCTION na svih 220 međunarodnih tržišta

Racing Extinction na Discovery Channelu
Racing Extinction na Discovery Channelu (Discovery Channel)

Discovery Channel objavio je stjecanje prava na distribuci­ju i emitiranje dokumentarnog filma RACING EXTINCTION, Oscarom® nagrađe­nog redatelja Louieja Psihoyosa publici diljem svijeta, nakon svjetske premijere filma na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu.

Discovery, najdistribuiraniji televizijski brend u svijetu premijerno će prikazati dokumentarni film RACING EXTINCTION na svih 220 međunarodnih tržišta.

"Prikazivanje filma RACING EXTINCTION u 220 zemalja i teritorija diljem svijeta neće samo zabaviti publiku, već potaknuti na očuvanje ekološki stabilne planete za sve koji na njoj žive", izjavio je producent Fisher Stevens.

"RACING EXTINCTION je napet i važan film naših najboljih pripovjeda­ča", izjavio je Rich Ross, predsjednik Discovery Channela za SAD. "Koristeći snagu Discoveryja i svjetsku premijeru nadamo se da možemo probu­diti globalnu svijest i izazvati pokret za spašavanje ugroženih vrsta od izumira­nja."

U revolucionarnom dokumentarnom filmu RACING EXTINCTION, redatelj Louie Psihoyos i grupa koja stoji iza Oscarom® nagrađenog filma The Cove, okuplja tim umjetnika i aktivista na novom tajnom zadatku - otkrivanja skrivenog svi­jeta ugroženih vrsta i utrke kako bi ih se zaštitilo od masovnog izumiranja. In­filtracijom u najopasnija svjetska crna tržišta i korištenjem visoke tehnologije dokumentiraju vezu između emisije ugljičnog dioksida i izumiranja vrsta. Doku­mentarac otkriva zapanjujuće, nikad prije viđene prizore koji doista mogu pro­mijeniti način na koji gledamo svijet. RACING EXTINCTION će biti katalizator za veću i trajniju kampanju koja ujedinjuje ljude da zajedničkim nastojanjima smanje emisiju ugljičnog dioksida i sudjeluju u sprečavanju izumiranja vrsta. Vulcan Productions Paul G. Allena zadužena je za razvoj i provođenje ove kam­panje, edukativnu inicijativu i metriku faktora utjecaja.

"Ovaj projekt ima aspiracije okupiti što je moguće više ljudi da pogledaju film kako bi ih potaknuo na akciju - ljestvicu smo postavili visoko, ali uz naš tim i udruženi sa snagom i dosegom Discovery Channela diljem svijeta, uvjeren sam da možemo postići taj odvažan cilj" izjavio je redatelj Louie Psihoyos. "Oduševljen sam radom sa svima uključenima u ovaj projekt - ovo je ostvare­nje sna svakog dokumentarista."

"Poruka filma RACING EXTINCTION Louieja Psihoyosa je iznimno važna za pre­življavanje kao takvo" rekao je John Hoffman, izvršni podpredsjednik za doku­mentarni i specijalni program Discovery Channela. "Svaki čovjek na planeti mora pogledati ovaj film".

"Oduševljeni smo jer je Discovery Channel naš partner za emitiranje filma RA­CING EXTINCTION. Njegova ogromna globalna publika omogućit će nam da proširimo naš doseg u svim aspektima ove kampanje" rekao je Carole Tomko, General Manager i kreativni direktor Vulcan Productionsa. "Posvećenost Discoveryja da podijeli ovaj film sa svojim gledateljima pronijet će svijest o masovnom izumiranju na globalnu medijsku pozornicu i kroz emocio­nalnu povezanost s prirodom potaknuti publiku diljem svijeta da poduzme akci­je."

"Klimatske promjene i kiselost oceana imaju značajan utjecaj na vrste diljem planete," izjavila je producentica Olivia Ahnemann. "Uz Discovery Channel koji ovaj film donosi svijetu, imamo nevjerojatnu priliku suprotstaviti se izumira­nju."

"Prikazati RACING EXTINCTION isti dan u cijelome svijetu je ostvarenje sna. Ovime ćemo ujediniti svijet i zajedno raditi za zdravi ocean i zdravi planet", iz­javio je Dieter Paulmann, izvršni producent i osnivač fondacije Okeanos.

16.02.2015. 19:03:00
http://metro-portal.hr/discovery-channel-osigurao-prava-za-racing-extinction/90091/