Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2021. 17:01:00
NAJAVE

Disco Occulto najavljuje prvi album

Bend koji iza sebe ima dva EP-a najavljuje studijski album, a osim najavnog singla publici pripremaju nekoliko iznenađenja za narednih nekoliko mjeseci

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Singlom "Motel P" bend Disco Occulto najavljuje novu eru svoje karijere. Bend koji iza sebe ima dva EP-a najavljuje studijski album, a osim najavnog singla publici pripremaju nekoliko iznenađenja za narednih nekoliko mjeseci.

Pjesmu "Motel P" prati i spot koji sami potpisuju, a više o svemu otkrili su oni sami. "Pjesma Motel P je napisana kao prozor u svijet rock benda, prikaz događanja na pozornici i ispred nje. Htjeli smo dočarati iščekivanje i užurbanost prije izlaska pred publiku, osjećaj i energiju grupnog muziciranja. Neizbježno nakon toga dolazi osjećaj praznine i samoće, te anksioznosti oko daljnjih koraka koje bi band ili umjetnik trebao poduzeti. U vremenu u kojem se sve bilježi i važe željeli smo stvoriti mikro svijet gdje smiješ zatvoriti oči i na kratko se izgubiti u gomili, prepustiti kontrolu nekom drugom. Gledajući unatrag, s obzirom kada je pjesma napisana, neke najdoslovnije dijelove pjesme je trenutno teško i samo zamisliti. Spot je snimljen u duhu vremena - bend svira pred praznim prostorom dok ostali (mravi) pokušavaju skupiti mrvice svojih prijašnjih života", poručili su iz benda.

Disco Occulto okupili su se 2015. godine, a prvi EP snimljen u vlastitoj produkciji objavili su 2016. S pjesmom "All Cause of You" nastupili su na banjalučkom Demofestu 2017. godine, a drugo izdanje 'dɪsənəns (Dissonance) izdano je 2018. u produkciji Vedrana Kovačića Belog. 

Nastupali su u Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji te po raznim gradovima u Hrvatskoj. Od 2019. smanjuju se koncertne aktivnosti, a članovi benda posvećuju se pisanju materijala za prvi album. Album "Someone Out There is Hopeless" snimljen je 2020. godine ponovno pod producentskom palicom Vedrana Kovačića u Chicken Sound studiju. 

Disco Occulto su Darjan Fiolić (vokal, gitara), Leo Filip Grbac (bas gitara), Vjeran Šimunić (gitara) i Matko Podobnik (bubnjevi). Singl "Motel P" možete poslušati i putem njihovog Bandcampa

14.04.2021. 17:01:00
http://metro-portal.hr/disco-occulto-najavljuje-prvi-album/131488/