Metro-portal.hr

objavljeno 08.11.2019. 11:30:15
ANALIZA

Dinamo u nadoknadi ispustio dva gola prednosti protiv Shakhtara

Dinamo je ispustio prednost protiv Shakhtara na svom terenu i tako propustio veliku priliku doći nadomak plasmana u osminu finala Lige prvaka

Prema online portalu betting24.se Dinamo je bio favoriziran
Prema online portalu betting24.se Dinamo je bio favoriziran (Arhiva)

Nakon velike drame u sudačkoj nadoknadi zagrebački Dinamo je ispustio prednost protiv Shakhtara na svom terenu i tako propustio veliku priliku doći nadomak plasmana u osminu finala Lige prvaka i u najgorem slučaju osigurati nastavak natjecanja u Europa ligi na proljeće.

Dinamo i Shakhtar u utakmicu su ušli izjednačeni s po četiri boda nakon tri odigrane utakmice i remija u prvom međusobnom dvoboju, pa je bilo jasno kako će pobjednik iz ovog dvoboja biti na korak od plasmana među šesnaest najboljih momčadi starog kontinenta. Prema online portalu betting24.se Dinamo je bio favoriziran.

Dinamo nije dobro otvorio utakmicu i gosti su bili ti koji su dominirali u prvih desetak minuta, kad su stvorili dvije poluprilike, da bi iz prve prave i zabili za vodstvo. U 12. minuti zabio je Patrick, koji je na asistenciju Moraesa pogodio donji desni kut Livakovićevog gola.

Nakon toga je i domaćin zaigrao bolje, zaprijetio preko Petkovića u 19. minutu, ali Pyatov je njegov udarac zaustavio. Ipak, pet minuta nakon toga u dvoboju istih aktera uspješniji je bio hrvatski reprezentativac i Dinamo je poravnao na 1:1.

Do kraja poluvremena više nije bilo velikih prilika ni s jedne strane, iako su gosti bili blizu novog vodstva u 37. minuti kad je Moro skrenuo jednu loptu nakon udarca Patricka i zamalo prevario vlastitog vratara, ali lopta je ipak otišla pored gola.

Obje momčadi u drugo su poluvrijeme ušle oprezno i bez rizika, a do prve velike prilike stigao je Dinamo u 59. minuti, kad je Olmo sjajnom loptom u odličnu situaciju izbacio Leovca, a nakon njegovog udarca lopta je uz blok jednog obrambenog igrača gostiju završila na prečki.

Ta situacija kao da je razbudila i goste, koji su u sljedećih desetak minuta preuzeli kontrolu igre, ali bez pravih prilika, tek uz neopasan udarac Moraesa na kraju tog razdoblja, na koji je dvije minute kasnije istom mjerom uzvratio Moro.

U 74. minuti Dinamo je ostao s igračem manje. Drugi žuti karton zbog prekršaja na sredini terena dobio je Moro, ali samo pet minuta kasnije drugi žuti karton u sličnoj situaciji kod gostiju dobiva i Marlos, te su snage ponovno poravnate. Ipak, puno bi drugačija situacija bila da minutu nakon isključenja Mora vratar Livaković nije sjajnom obranom zaustavio udarac Matvijenka s pet metara.

U 83. minuti veliko slavlje domaćih navijača. Tek nekoliko minuta nakon što je ušao u igru Ivanušec na asistenciju Petkovića zabija za 2:1. Šest minuta kasnije činilo se kako je sve gotovo - Olmo je nakon solo prodora s desne strane uputio prizemnu loptu pored loše postavljenog Pyatova, a na drugoj stativi je u mrežu smješta Ademi.

No, iako se činilo da je sve gotovo, gosti su mislili drugačije i u sudačkoj nadoknadi kreirali veliki povratak. U 93. minuti Moraes je bio viši od Leovca u skoku i vraća nadu gostima. Uslijedio je jedan od glupljih poteza u ovoj sezoni Lige prvaka, čiji je autor Teophile. U petoj minuti sudačke nadoknade ničim izazvan je u vlastitom šesnaestercu laktom udario gostujućeg vratara Pyatova, koji je tu stigao u očajničkom pokušaju gostiju da stignu do izjednačenja, i tako skrivio jedanaesterac. Siguran izvođač za konačnih 3:3 bio je Tete.

Ovim primljenim golom Dinamo nije samo ispustio sigurnu pobjedu nego i prednost u međusobnom omjeru sa Shakhtarom, s obzirom na to da su Ukrajinci postigli gostujući gol više u međusobnim dvobojima, te će imati prednost u slučaju istog broja bodova na kraju grupne faze.

U drugom susretu ove skupine Atalanta i Manchester City su remizirali rezultatom 1:1, pa sada vodeći City ima 10 bodova, Dinamo i Shakhtar po 5, a Atalanta 1 bod.

 

U preostala dva kola Dinamo će gostovati kod Atalante i dočekati Manchester City, dok Shakhtar gostuje kod Manchester Citya i dočekuje Atalantu.

 

08.11.2019. 11:30:15
http://metro-portal.hr/dinamo-u-nadoknadi-ispustio-dva-gola-prednosti-protiv-shakhtara/121804/