Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2012. 07:28:47
ČUDO

Dinamo sretno prošao Ludogorec

U nevjerojatnoj utakmici Dinamo je pokazuao dva lica, a sreće je imao definitivno više nego pameti na klupi i terenu

Vida je spasio Dinamovu sezonu
Vida je spasio Dinamovu sezonu (Screenshot YouTube)

Dinamo je na nevjerojatan način uspio preskočiti Ludogorec. Doslovno u posljednjim trenucima utakmice, u osmoj minuti sudačke nadoknade Dinamo je uspio postići pogodak vrijedan prolaska dalje. Alispahić je uputio posljednji centaršut pred gol Ludogoreca, a Vida je bio najviši u skoku i zabio za ostanak Dinama u Europi.

Gosti iz Bugarske odlučnije su krenuli u susret, nametnuli se na travnjaku stadiona u Maksimiru i za takav su pristup nagrađeni vodstvom već u 12. minuti. Stojanov je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, vratar Dinama Kelava loše je procijenio let lopte, a njegovu je pogrešku kaznio kapetan Ludogoreca Gargorov i glavom poslao loptu u mrežu. Gargorov se tako iskupio za veliki promašaj od pet minuta ranije kada je nakon još jednog odličnog ubačaja Stojanova nogom s pet metara prebacio vrata.

I nakon primljenog gola Dinamo je izgledao bezidejno, ali gosti su se podsvjesno povukli i dopustili domaćim igračima terensku inicijativu. Takav odnos snaga na terenu donio je izjednačenje. Dinamo je bez igre stigao do pogotka u 33. minuti kada je centaršut Vrsaljka preletio obranu Ludogoreca, a na drugoj je vratnici spretno reagirao Rukavina i glavom pogodio za 1-1.

No, taj je rezultat glasio samo tri minute. Ponovno je odlični Stojanov ubacio u kazneni prostor, Vida je ostao kratak u skoku, a iza njegovih leđa Marcelinho si je rukom uspio primiriti loptu, a potom ju nogom gurnuti pored nemoćnog Kelave.

Stvari su se počele okretati u Dinamovu korist u 57. minuti kada je Marcelinho isključen nakon drugog žutog kartona kojega je dobio zbog simuliranja u kaznenom prostoru Dinama. Samo tri minute potom Rukavina je svojim drugim pogotkom poravnao na 2-2. Obrana Ludogoreca napravila je seriju pogrešaka, nije uspjela izbaciti loptu iz svog kaznenog prostora, ona je na kraju stigla do Rukavine koji je sretno pogodio nebranjeni dio mreže. Iako je imao igrača više, Dinamo u više od pola sata nije uspio ozbiljnie zaprijetiti Ludogorecu, ali tada se ukazao Vida i spasio sezonu "modrih".


26.07.2012. 07:28:47
http://metro-portal.hr/dinamo-sretno-prosao-ludogorec/72868/