Metro-portal.hr

objavljeno 27.07.2011. 20:47:00
HJK-DINAMO : 1-2

Dinamo solidno odradio posao u Finskoj i mirno dočekuje uzvrat

Iako su domaćini poveli, autogol Rafinha i odlična akcija koju je pogotkom okrunio Sammir u 77. minuti osigurali su Dinamu lijepu prednost pred uzvrat

Fotografija vijesti

Dinamo je na gostovajnu u finskom Helsinkiju napravio veliki korak prema ulasku u sljedeći krug natjecanja u Ligi prvaka nakon što je svladao domaći HJK sa 2-1, piše Hina. Iako su domaćini poveli u 14. minuti, pet minuta nakon toga rezultat je autogolom izjednačio Rafinha, a pobjedu zagrebačkoj momčadi osigurao je Sammir u 77. minuti.

HJK je do vodstva stigao nakon nesorazuma u obrani Dinama kada nitko od braniča hrvatskog prvaka nije reagirao na dubinsko proigravanje Baha, situaciju je loše procijenio i vratar Kelava koji je bespotrebno istrčao izvan svog kaznenog prostora i promašio loptu. Prije Kelave lopte se domogao Ring i poslao ju u praznu mrežu.

Dinamo je izjednačio samo pet minuta kasnije i to zahvaljujući domaćem desnom braniču Rafinhi koji je u strahu od Alispahića koji mu se nalazio iza leđa poslao Beqirajev prizeman centaršut u vlastitu mrežu.

Do kraja prvoga dijela Dinamo je kontrolirao igru, a najbolju prigodu imao je Krstanović u 44. minuti, ali njegov udarac je vratar finskog prvaka Wallen uspio zaustaviti.

Domaćin je u drugo poluvrijeme ušao angažiranije, te je u 56. minuti bio vrlo blizu vodstvu. Nakon ubačaja iz kornera najviši je u skoku bio Sadik, ali njegov dobar udarac glavom sjajnom obranom zaustavio je Kelava. Samo dvije minute potom Dinamo je uzvratio, ali udarac Badelja s vrha kaznenog prostora Wallen je krajnjim naporom uspio prebaciti preko grede.

Kelava je u 67. minuti još jednom odličnom obranom spasio svoju momčad, ponovno je pucao Sadik, ovoga puta nogom sa samo pet metara, ali Kelava je refleksno reagirao i iskupio se za pogrešku kod primljenog gola.

Dinamo je pobjednički pogodak postigao u 77. minuti nakon što je Sammir preciznim prizemnim udarcem okrunio odličnu kombinaciju u kojoj su još sudjelovali Badelj i Rukavina.

Uzvrat je na maksimirskom stadionu za tjedan dana.

HJK HELSINKI - DINAMO 1-2 (1-1)

Stadion Finnair

Gledatelja: 10.000

Sudac: Kovarik (Češka).

Strijelci: 1-0 Ring (14), 1-1 Rafinha (19-ag), 1-2 Sammir (77).

HJK HELSINKI: Wallen - Rafinha, Lindstrom, Ojala, Sumusalo - Bah; Riihilahti, Zeneli (Sorsa, 62); Ring - Sadik (Litmanen, 78), Pukki (Pelvas, 82)

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez - Leko; Badelj, Alispahić (Kovačić, 69); Sammir (Calello, 89) - Krstanović, Beqiraj (Rukavina, 59)

27.07.2011. 20:47:00
http://metro-portal.hr/dinamo-solidno-odradio-posao-u-finskoj-i-mirno-docekuje-uzvrat/61736/