Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2009. 22:11:00
napokon igra

Dinamo savladao Temišvar 3:0

Počeci poluvremena kobni su za Rumunje, Sammir ubacio drugi gol, a Morales treći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)

Nekoliko sati prije početka susreta između zagrebačkog i temišvarskog nogometnog kluba došlo je do okršaja između BBB-a i srpskih i rumunjskih navijača.

Čitav dan je prošao uglavnom mirno, no pred samu utakmicu atmosfera se zagrijala, pogotovo nakon što su ulicama počele odzvanjati navijačke pjesme Delija i Grobara.

Incidenti su se zbili na nekoliko lokacija što je uvelike otežalo posao sigurnosnim snagama koje su morale pozvati pojačanje.

Ubrzo nakon toga stiglo je nekoliko policijskih kombija. Dva veća sukoba dogodila su se u samom centru Temišvara. Neredi su trajali oko 40-ak minuta. Uhićeno je 6 hrvatskih navijača.

Zasad pristižu kontradiktorne informacije o tome tko je započeo sukob. Tamošnji mediji izvještavaju da su sukob započeli BBB-i, drugi pak tvrde da su domaći.

Postoje dojave da su se na određenim mjestima naši navijači susreli i s udruženim skupinama Delija i Grobara.

Sukobi su se nastavili i na ulasku u stadion uz međusobna provociranja; rumunjski su navijači povikivali "Srbija, Srbija" što je izazvalo burne reakcije BBB-a, no policijska reakcija bila je brza i brutalna, prenose rumunjski mediji.

Navodno su četiri hrvatska navijača zadobila ozljede leđa, glave i ruku, a 35 ih je privedeno.

Nakon što su navijači Dinama sprovedeni na stadion, kaos je krenuo ulaskom navijača Temišvara koji su, prolazeći kraj BBB-a, počeli uzvikivati Srbija, Srbija, na što su plavi dečki počeli trgati stolce i bacati ih prema provokatorima.

Bilo kako bilo, broj sveukupno privedenih i povrijeđenih još nije poznat. Ostaje nada da će bar Dinamo svojom igrom osvjetlati obraz Hrvatske.

Najava se i ostvarila, u 8. minuti je Sivonjić napravio nered u obrani Temišvara i Badeljev prilično nespretan udarac je nakon odbijanca završio u golu. U slijedećih par minuta Dinamo je lako mogao postići još dva gola, no nakon 15. minute počelo se igrati va banque, s prilikama na obje strane, a srećom za Dinamo Lončarić nije ni najmanje impresioniran i brani sve.

Početak drugog poluvremena donio je ponovno dominaciju zagrebačke momčadi, koja je u izrađenoj akciji golom Sammira povisila vodstvo na 2:0. Svega par minuta kasnije Morales je odlično ušao s desne strane i rutinirano zabio za 3:0.

Do kraja utakmice Dinamo je imao još nekoliko prilika, no završnica nije bila precizna, a Rumunji nisu uspjeli organizirati ništa učinkovito i opasno sve do kraja.

01.10.2009. 22:11:00
http://metro-portal.hr/dinamo-savladao-temisvar-3-0/23397/