Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2009. 21:52:40
kup hrvatske

Dinamo razbio Hajduk

Hajduk je prema prikazanoj igri prošao sjajno jer nije popio deset golova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)

Hajdukovci se očito nisu uspjeli oporaviti od gotovo sigurnog gubitka prvenstva, pa je već u sedmoj minuti Sivonjić bio u stopostotnoj prilici koju nije iskoristio. Dinamo je krenuo u utakmicu čvršće i odlučnije, a Hajdukovci su bili očito zbunjeni i konfuzni u obrani.

Brzu kontru je u 13. minuti povukao Bišćan, pronašao Badelja koji je sjajno pogodio Mandžukića na drugoj strani, a ovaj majstorski lobao istrčalog Subašića. Nakon dvadesetak minuta Pandža ruši Vrdoljaka povlačenjem u svom šesnaestercu, zarađuje žuti i penal za plave, kojeg je Sammir rutinerski pospremio u gol za 2:0.

Centralna figura, ali u pozitivnom smislu, bio je sudac Marić koji je od samog početka dao do znanja da neće biti makljaže i provokacija. Nadrljali su Splićani, koji su u završnici drugog poluvremena ostali bez dvojice igrača zbog glupih prekršaja pred sucem. Prvo je Jurica Buljat, koji je tri minute prije toga zamijenio požutjelog Pandžu, pred sucem okinuo Mandžukića u glavu i dobio izravni crveni.

Desetak minuta kasnije, Linić je s leđa srušio Mandžukića na sredini terena i dobio crveni, što je možda bila i lagano dvojbena uloga.

Početak drugog poluvremena donio je potpunu dominaciju Dinama koji non-stop opsjedaju gol Hajduka, a prilike se nižu jedna za drugom. U 53. minuti Mandžukić je dao drugi gol na utakmici, kada ga je Tomečak pogodio u glavu između dva obrambena igrača Hajduka.

Dvadesetak minuta prije kraja Hajduk se malo oslobodio pritiska i stvorio dvije izgledne prilike, Ibričića iz slobodnog udarca i Kalinića sa šest metara, no Butina je sjajno reagirao u obje situacije.

13.05.2009. 21:52:40
http://metro-portal.hr/dinamo-razbio-hajduk/17740/