Metro-portal.hr

objavljeno 20.01.2008. 00:28:00
NOGOMET

Dinamo osvojio turnir u Gabeli

Zvonimir Soldo osvojio je prvi trofej na klupi Dinama nakon pobjede nad Dravom Ptuj sa 2-1

Luka Modrić proglašen je najboljim igračem 18. memorijala Andrije Ankovića
Luka Modrić proglašen je najboljim igračem 18. memorijala Andrije Ankovića (Goran Mehkek/CROPIX)

Nogometaši Dinama su osvojili 18. memorijal Andrije Ankovića, u finalu su pobijedili slovenskog prvoligaša Dravu iz Ptuja 2-1. Istina, rezultat nije bio raskošan, ni utakmica nije bila nogometna rapsodija, ali, ‘modri’ su bili neusporedivo bolja momčad od slovenskog kluba, koji trenira Osječanin Milan Đuričić.

Modrić igrač turnira

Dinamo je pobrao sve nagrade; Ivan Kelava je proglašen najboljim golmanom, Josip Tadić je prvi strijelac turnira (2 gola), a za najboljeg igrača proglašen je ‘nogometni Mozart’ Luka Modrić, koji je prije tri godine ondje igrao kao član mostarskog Zrinjskog.

Dinamo je poveo u 23. minuti pogotkom Modrića. Nakon duplog pasa s Tadićem, Dinamov kapetan rutinski je plasirao loptu u mrežu. No, vodstvo Dinama trajalo je samo dvije minute, Kmetec je u skoku nadvisio neopreznog Bišćana i poravnao rezultat. Pobjednički gol Dinamo je postigao u 71. minuti. Modrićev centaršut doletio je do Balabana, koji vraća loptu u peterac, a Vukojević gura loptu u praznu mrežu.

DIVLJAŠTVOJedanaest pripadnika Dinamove navijačke skupine Bad Blue Boys privedeno je u pritvor u noći između subote i nedjelje nakon masovne tučnjave u diskoteci Frotea kod Čitluka gdje su Boysi nasrnuli na zaštitare, policiju i goste.

Drugo mjesto osvojila je Drava, a treće Široki Brijeg, koji je izvođenjem jedanaesteraca bio bolji od domaćeg GOŠK-a iz Gabele (nakon 90 minuta bilo je 0-0).

Otkazan ogled u Pločama

Finalni dan turnira prošao je bez BBB-a, samo je jedan transparent osvanuo na ogradi, Boysa iz Neuma. Nije zapaljena nijedna baklja i sve je nakon burne noći prošlo mirno.
Dinamo će još dva dana provesti u Hercegovini, zbog otkazane utakmice u Pločama.

Piše: jl
20.01.2008. 00:28:00
http://metro-portal.hr/dinamo-osvojio-turnir-u-gabeli/1154/