Metro-portal.hr

objavljeno 12.04.2011. 20:34:00
PETI PUT

Dinamo od danas ima novo ime - Građanski nogometni klub Dinamo

U statutu kluba postoji odredba da je Dinamo sljedbenik staroga zagrebačkoga kluba Građanskog, koji je osnovan 1911.

NK Dinamo postao GNK Dinamo
NK Dinamo postao GNK Dinamo (Čitatelj Metroa Glogy/Wikipedia)

Mirko Barišić dobio je novi mandat na dužnosti predsjednika Dinama, koji od danas ima novi naziv - Građanski nogometni klub Dinamo, odlučeno je na Skupštini zagrebačkoga kluba, koja je protekla u ozračju prosvjeda navijača ispred stadiona Maksimir, javlja Hina.

Skupštinari su Nogometnom klubu Dinamu, koji je utemeljen 9. lipnja 1945. godine, promijenili prefiks u Građanski nogometni klub Dinamo, jer u statutu postoji odredba da je Dinamo sljedbenik staroga zagrebačkoga kluba Građanskog, koji je osnovan 1911. Na skupštini je odlučeno da će se svečana proslava obilježavanja 100 godina kluba održati 26. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Predsjednik Mirko Barišić dobio je, izmjenama Statuta, petogodišnji mandat a ne kao dosad četverogodišnji, dok je izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić preimenovan u izvršnog predsjednika. Barišić je predsjednik Dinama već 11 godina, a s novim mandatom postat najdugovječniji predsjednik u povijesti "modrih". Također, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković više neće biti član Dinamove skupštine zbog usklađivanja statuta kluba s Zakonom o sportu.

To su i najvažnije promjene i dopune Statuta kluba s današnje Skupštine na kojoj je priopćeno kako je Dinamo prošlu godinu završio s prihodom od više od 29 milijuna kuna. Tim promjenama nisu zadovoljni pripadnici navijačke skupine BBB-a koji su transparentima i skandiranjem ispred stadiona tražili puno radikalnije promjene u Dinamu.

Pripadnici Udruge navijača Dinama i građanske inicijative Zajedno za Dinamo još od nedjelje su ispred stadiona Maksimir započeli prosvjed zbog neslaganja s klupskom politikom i vodstvom Dinama. Tijekom protekla tri dana navijači su kampirali i čak spavali ispred stadiona. Oni su tražili da Zdravko Mamić ode iz kluba i da udruga građana NK Dinamo počne funkcionirati u skladu sa zakonom. Tražili su i da članovi kluba imaju pravo sudjelovanja u biranju tijela kluba kao što je slučaj u brojnim europskim klubovima i kao što nalaže Zakon o udrugama, te da Skupština i tijela kluba pokrenu javnu raspravu oko novog Statuta kluba među svim članovima udruge građana NK Dinamo

12.04.2011. 20:34:00
http://metro-portal.hr/dinamo-od-danas-ima-novo-ime-gradjanski-nogometni-klub-dinamo/57651/