Metro-portal.hr

objavljeno 05.08.2011. 18:23:00
4. PRETKOLO LIGE PRVAKA

Dinamo nije favorit protiv Malmoa, tvrdi Jurčić

Dinamo će imati maksimalni respekt prema švedskom protivniku, budući da su u prethodnom kolu izbacili škotskog velikana, Glasgow Rangers

Fotografija vijesti

Komentirajući zadnjeg protivnika koji stoji između Dinama i toliko željene Lige prvaka, trener modrih Kruno Jurčić rekao je kako ne može reći da je Dinamo favorit, budući da bi to bilo u ovoj fazi doigravanja zaista neozbiljno tvrditi, prenosi Hina.

"Ne mogu reći da smo favoriti, to nije mjerodavna informacija jer ih nisam gledao. U ovoj fazi u doigravanja zaista nije ozbiljno govoriti da smo favorit", kazao je nakon ždrijeba trener Dinama Kruno Jurčić.

"Ova ekipa izbacila je Glasgow Rangerse natjecanja i to govori o kvaliteti. Igrom slučaja Damir Krznar je uživo gledao utakmicu Malmo - Glasgow Rangers, a već sutra leti za Švedsku proučiti Malmö. Dobit ćemo zapise s nekih njihovih utakmica jer su oni klub sa sjevera gdje prvenstvo već dugo traje i u u natjecateljskoj su formi. Svih pet protivnika koje smo mogli izvući su ozbiljni i koga god da smo izvukli bilo bi ozbiljno. Tražit ćemo pukotine i prigode kako da ih iznenadimo i sve ćemo napraviti da se to i ostvari", dodao je Jurčić .

Ždrijebu u Nyonu je nazočio sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

"Maksimalno respektiramo švedskog protivnika. Znamo što su napravili u prošlom pretkolu - izbacili velikane svjetskog nogometa Rangerse i zato ih ne smijemo podcijeniti. Ipak vjerujemo i u kvalitetu naše ekipe i nadamo se da ćemo uz pomoć naše brojne publike ostvariti cilj koji smo zacrtali", prokomentirao je ždrijeb sportski direktor Mamić.

Malmoe FF je klub osnovan prije 101 godinu, igra na stadionu Swedbank kapaciteta 24.000 mjesta, a prvakom Švedske ta je ekipa bila 16 puta. Najveći europski uspjeh Malmoe je imao 1979. kada je igrao finale Kupa prvaka, a tada su u Muenchenu izgubili od Nottingham Foresta. Među najvećim igrčima kluba ističe se svakako Zlatan Ibrahimović, a u sadašnjoj postavi imaju dva Brazilca, Ricardinha i Wiltona, Srbina Mutavdžića, Portugalca Fernandeza, te češkog vratara Melichareka. 

05.08.2011. 18:23:00
http://metro-portal.hr/dinamo-nije-favorit-protiv-malmoa-tvrdi-jurcic/62002/