Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2010. 14:41:19
NARUŠAVANJE UGLEDA

Dinamo najoštrije osuđuje ilegalno klađenje

Klub je izdao priopćenje u vezi s napisima za sudjelovanje u ilegalnom klađenju i namještanju rezultata u kojima je navodno sudjelovao sportski direktor kluba Zoran Mamić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

U priopćenju stoji:

"1. NK Dinamo, kao uostalom i cjelokupna nogometna i hrvatska javnost, najoštrije osuđuje pojavu ilegalnog klađenja i namještanja razultata jer ista nanosi veliku štetu nogometu i narušava vjeru u sportske napore i sportske rezultate uopće, te još više udaljava navijače s tribina.

2. Ove napise u medijima uoči jedne od najznačajnijih kvalifikacijskih utakmica u UEFA natjecanjima NK Dinamo ne smatra slučajnim, već vrlo opasnim i rušilačkim.

3. Radi objektivnog informiranja javnosti naglašavamo da se na zahtjev HNS-a i UEFA-e sportski direktor kluba g. Zoran Mamić odazvao na poziv isključivo u statusu svjedoka te da je bio u Nyonu, sjedištu UEFA-e, kako bi i osobno odbacio bilo koju mogućnost svog sudjelovanja u ilegalnim postupcima vezanima uz klađenje, kako za spomenutu utakmicu kupa NK Dinamo-HNK Hajduk, tako i za bilo koju drugu nogometnu utakmicu.

4. Ovim putem dajemo punu podršku svim istražnim organima čija je aktivnost usmjerena na sprječavanje kriminalnih aktivnosti u nogometu, a posebno ilegalnog klađenja i namještanja rezultata, bilo da istrage provodi UEFA ili pravosudna tijela Republike Hrvatske". (hina/metro-portal)

26.07.2010. 14:41:19
http://metro-portal.hr/dinamo-najostrije-osudjuje-ilegalno-kladjenje/45164/