Metro-portal.hr

objavljeno 01.08.2008. 17:15:20

Dinamo na Shaktar, Hajduk na Deportivo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (GETTY IMAGES)

Dinamo je, na papiru, prošao prilično loše. Shaktar (ili Šahtjor, kako ga neki vole pisati) Darija Srne doduše dolazi iz Ukrajine, zemlje koja definitivno nema sreće s Hrvatima što se tiče reprezentativnog nogometa, no u ovoj situaciji su ipak favoriti. Već par godina zaredom Shaktar je stalni sudionik Lige prvaka, u kojoj je često zapaprio puno zvučnijim europskim momčadima.

Hajduk se također nije baš nauživao dobrog ždrijeba, jer je Deportivo iz La Corune vrhunska španjolska momčad, prvak iz 2000. i iako devetoplasirana u prošlogodišnjem prvenstvu želi pokazati da se može vratiti na europsku scenu. Naš zadnji predstavnik u europskim kupovima, Slaven Belupo iz Koprivnice dobio je možda i najlakšeg protivnika, grčki Aris.

Prvi komentari trenera hrvatskih momčadi prilično su optimistični, jer Dinamov Ivanković vjeruje da ima realnu šansu za prolaz, hajdukovci se hrabre da Deportivo nije ni izbliza jak kao što je bio na početku tisućljeća, dok farmaceuti izjavljuju da se neće predati bez velike borbe. Pa, sretno im svima bilo, vidjet ćemo uskoro tko je bio optimist s pokrićem. (METRO)

01.08.2008. 17:15:20
http://metro-portal.hr/dinamo-na-shaktar-hajduk-na-deportivo/10490/