Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2011. 22:02:28
JEEEEEEE!!!!

Dinamo je u Ligi prvaka

Fantastični Kelava najzaslužniji je za rezultat u Malmou svojim nevjerojatnim obranama, ostatak momčadi zakazao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Dinamo se postavio prilično hrabro, s minimalnim izmjenama u sastavu u odnosu na onaj zagrebački. Teško je bilo vjerovati da će ziheraš Jurčić izaći na teren s dva napadača, no to se stvarno i dogodilo.

Cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u borbi na sredini terena, uz sporadične prilike na obje strane. Malmo je mogao povesti već u petoj minuti, no Kelava je sjajnom obranom spriječio pogodak. Za razliku od zagrebačke utakmice, indisponiran je bio Badelj, koji je puno više napravio u obrani nego u napadu.

Sammir je bio prilično raspoložen, ali uvijek je nedostajao zadnji pas, a napadači nisu dovoljno pritiskali švedsku obranu. Ipak, bez ikakvih problema prvo je poluvrijeme završilo bez golova.

Na početku drugog poluvremena Malmo je krenuo prilično žestoko, a nakon pet minuta je Vrsaljko nevjerojatno glupim potezom doveo Dinamo u ogromne probleme. Nakon prekida igre startao je na švedskog igrača koji se poigravao loptom na aut liniji i dobio izravni crveni karton.

Nakon toga Malmo je navalio svim snagama, no Dinamo se brani prilično koncentrirano i bez pogrešaka. Sijeva do 65. minute sa svih strana, ali najbolju je priliku imao Rukavina koji je uspio u mrtvoj šansi pogoditi nogu braniča umjesto gola. U 67. minuti je Rukavina ponovno bio sam pred golmanom nakon pravog slaloma Sammira i pogodio nogu golmana. Nevjerojatno!

Minutu kasnije Malmo je poveo iz slobodnog udarca s lijeve strane. Iako je bilo jako iskosa, Figueredo je zavukao loptu kroz dvojicu igrača u obrambenom zidu u bliži kut Kelave. Golman Dinama je opet izvadio momčad iz gabule u 75. minuti kad je u situaciji 1 na 1 uspješno obranio udarac, i minutu kasnije još dva.

Jurčiću treba priznati hrabrost, jer su zamjene bile ofanzivne, ušli su Kovačić i Šitum umjesto Beqiraja i Sammira i donijeli malo akcije i mladenačkog poleta na teren.

U 85. minuti je Jansson u gužvi u sredini iskoristio priliku i gurnuo loptu ispod Kelave za 2:0. Odmah nakon gola je umjesto Rukavine ušao Krstanović, a Rukavina je kao i Sammir dobio žuti karton zbog presporog izlaska s terena.

Tonel i Vida su osvojili nebrojene lopte, no potpuno indisponirani Badelj jednostavno nije mogao držati konce igre u svojim rukama, a povremeni bljeskovi Kovačića pokazali su talent, ali i neiskustvo i manjak snage u duelima.

Nevjerojatna obrana Kelave u drugoj minuti sudačke nadoknade na kraju je ipak odvela Dinamo u Ligu prvaka.

23.08.2011. 22:02:28
http://metro-portal.hr/dinamo-je-u-ligi-prvaka/62517/