Metro-portal.hr

objavljeno 25.01.2008. 00:10:39

Dinamo ipak na Kajzericu

Povjerenstvo za izgradnju stadiona odustalo od Laništa i Blata jer Grad nije vlasnik zemljišta

Zagrepčani će u svibnju na referendumu odlučiti hoće li Dinamo i dalje biti stanovnik Maksimira ili se seli na Kajzericu
Zagrepčani će u svibnju na referendumu odlučiti hoće li Dinamo i dalje biti stanovnik Maksimira ili se seli na Kajzericu (Josip Bistrović)

Povjerenstvo za izgradnju stadiona sljedeći tjedan predložit će Poglavarstvu lokaciju za moguću izgradnju novog Dinamova stadiona, kao alternativu dovršetku gradnje maksimirskog stadiona.

Predsjednica povjerenstva i zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić novinarima je otkrila da je ta nova lokacija na Kajzerici, te da uključuje i zapadni dio Zagrebačkog velesajma

Konji i majmuni se ne bune
Na upit okupljenih novinara hoće li stadionska buka smetati konjima na hipodromu, zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić izrazila je nadu da će s konjima biti sve u redu, baš kao što se ni majmuni u maksimirskom zoološkom vrtu nikada nisu bunili. -Ne mogu znati emocije konja i majmuna - povjerila nam se Kuhta Jeličić.
‘Povjerenstvo se odlučilo za tu lokaciju nakon što je razmotrilo i druge dvije - na Laništu i u Blatu. Na Laništu Grad nema dovoljno veliko zemljište za potrebe stadiona, a lokacija u Blatu predviđena je za gradnju toplica zbog izvorišta tople vode’, kaže Kuhta Jeličić, te dodaje: ‘Općenito, nema dovoljno lokacija u gradu za svu potrebnu infrastrukturu. Lokacija na kojoj bi se mogao graditi Dinamov stadion, kao zamjena za maksimirski, mora biti dostatne veličine i u čistom gradskom vlasništvu, inače se ne bi mogao raspisati natječaj za gradnju stadiona javno-privatnim partnerstvom’.

Zagrepčani će u svibnju na referendumu odlučiti jesu li za dovršetak gradnje Dinamova stadiona na sadašnjoj lokaciji u Maksimiru ili su za gradnju novog stadiona na Kajzerici, rekla je Kuhta Jeličić. Da bi građani mogli izabrati, morat će znati kako bi stadioni trebali izgledati i koliko će stajati. 

Piše: dm
25.01.2008. 00:10:39
http://metro-portal.hr/dinamo-ipak-na-kajzericu/1580/