Metro-portal.hr

objavljeno 18.07.2011. 12:01:00
SVI GLADUJU ZBOG LJEPOTE

Dijete za brzo mršavljenje koje vole poznati

Birajte, možda neka od ovih dijeta za vas bude idealna

Kim Kardashian
Kim Kardashian (Getty Images)

Poznati glumci, pjevači, modeli i manekenke uvijek izgledaju 'savršeno'. Istina, imaju mnogo novca i mogu si svašta priuštiti, ali jednako su izloženi rizicima od debljanja i gubitka ljepote, a protiv starenja im ništa ne može pomoći. Ipak, oni su ujedno dokaz da neke dijete ipak funkcioniraju pa je dopušteno zaključiti da bi neke od njih mogle koristiti i vama.

Keks dijeta. Prije Shape-upsa, reality TV zvijezda Kim Kardashian je bila na keks dijeti koja slatko zvuči, ali nema veze s prototipičnim kolačićima ili keksima. Keksi su punjeni aminokiselinama i navodno neutraliziraju osjećaj gladi. Puni su vlakana, pomažu probavi (usporavaju je pa dulje imate osjećaj da ste siti). Jedno pakovanje kolačića ili keksa navodno sadrži sve hranjive tvari koje su vam dnevno potrebno. Dijeta se sastoji još od unosa proteina i povrća za večeru uz 6 do 8 kolačića što ukupno iznosi oko 800 do 1500 kalorija na dan.

Yogahop. Reese Witherspoon redovito je pohađala sate Yogahopa koji obično traju oko 90 minuta. Kad vam netko spomene jogu, obično pomislite instruktora koji zajedno s vama meditira na posebnom madracu dok prostorijom vlada mir i spokoj. Pa Yogahop je sve samo ne to. Tu se radi o kombinaciji elemenata joge i aktivnih vježbi uz rock glazbu.

Beyonceina detoksikacijska dijeta. Traje 14 dana, i temelji se na detoksikacijskom soku - svjež limunov sok, javorov sirup, cayenne papar, voda (plus laksativ ujutro i prije spavanja). Uz nju se navodno zaista brzo mršavi.

Joga za lice. Victoria Beckham, Jennifer Aniston i Gwyneth Paltrow su navodno isprobale takozvanu Facial Yogu. Kad žena dođe u određene godine, po pitanju kože lica imala je samo dvije opcije za poboljšanje stanja - botoks ili zatezanje lica. Ipak, danas je izbor nešto širi. Joga za lice je potencijalno rješenje.Temelji se na 'pozama' koje su ustvari grimase - lice lutke, lavlje lice, lice nasmijane ribe, bumbar, iznenadi me i tako dalje.

Grejpfrut dijeta. Postoji od 1930-ih, a od današnjih celebova najviše je koriste Brooke Shields i Kylie Minogue koje se trude brzo smršavjeti. Kad se grejp pojede s proteinima navodno potiče brže sagorijevanje masnoće i time potpomaže mršavljenje. Dijeta se preporuča za 12 dana u kojima biste trebali izgubiti do 4 kilograma, ali ne obećava dugoročne učinke. Postoje brojne varijacije na temu, ali u osnovi se traži manji unos ugljikohidrata, kalorija te više proteina uz mnogo grejpfruta, soka od tog voća, a apsolutno je zabranjeno jesti užinu između glavnih obroka.

Ashtanga Yoga. Odmah se sjetimo Madonne koje je, slobodno možemo reći, s godinama postala pravi fitnes gutu. Ona je tako prilagodila strogi režim Ashtanga joge - oblik joge koji naglasak daje na sinkronizaciju disanja - s progresivnim pozama, a taj proces stvara intenzivnu unutarnju toplinu i potiče znojenje koje detoksicira tijelo. Madonnna uopće ne jede brzu hranu i hrani se isključivo jako zdravim namirnicama.

Sedmodnevna boja dijeta. U ovoj jedinstvenoj dijeti, svaki od sedam dana u tjednu ima svoju boju, a svaka boja nešto znači. Ponedjeljak je bijel, utorak narančast, subota je dan duginih boja i tako dalje. Nema nekog posebnog pravila osim da svaka boja treba predstavljati nešto zdravo (dakle, na vama je da odredite koja zdrava namirnica će biti iza koje boje). Znači, dijeta je temeljena na apsolutnoj zabrani svega što je nezdravo. Christina Aguilera je 'sljedbenica'. Nema garancije da ćete smršavjeti, ali u biti to i nije glavni cilj. Glavni cilj je povećati osviještenost o onome što jedete i kako jedete i da vam prehrana, baš poput boja, bude što raznovrsnija.

Aerobički striptiz. Bivša bomba iz Baywatcha i Playboyeva zečica Carmen Electra istražuje seksi aspekte vježbanja kroz aerobički striptiz. U vježbanju se koriste klasične kretnje iz striptiza, ali uz glazbu poput hip-hopa, dancea i tako dalje uz kombiniranje s plesom u krilu i sve to za jačanje bedara, bokova, guze i trbušnjaka.

Dijeta temeljena na sirovoj hrani. Demi Moore, Donna Karan, Woody Harrelson, Robin Williams, Tom Cruise, Nicole Kidman, Drew Barrymore i Gwyneth Paltrow (Paltrow je baš svašta isprobavala) su svi isprobali ovu dijetu. Temeljna struktura je sljedeća - potrebno je jesti velike količie organski uzgojenog svježeg sirovog voća, povrća, orašastih plodova, cjelovitih žitarica i sjemenki. Ako se nešto kuha, ne smije biti tretirano na temperaturi većoj od 108 stupnjeva Celzijevih jer je cilj da hrana bude što bliže svom izvornom stanju. Međutim, zabranjeno je jesti mrkvu, banane i ciklu jer su puni škroba i šećera, a moraju izbjegavati i brašno, tjesteninu, krumpir i šećer.

18.07.2011. 12:01:00
http://metro-portal.hr/dijete-za-brzo-mrsavljenje-koje-vole-poznati/61411/