Metro-portal.hr

objavljeno 06.06.2013. 15:06:00
BRZINSKA

Dijeta kojom za 12 dana gubite 5 kilograma

Kao i uvijek kod brzinskih dijeta, morate pripaziti na svoje trenutno zdravstveno stanje i mogući jo-jo učinak nakon nje

Dijeta s masnoćama?!
Dijeta s masnoćama?! (Arhiva)

Dijeta bazirana na avokadu, jajima, odrescima i svježem siru novi je hit, a uz to što se bazira na masnoći, potrebno je dnevno vježbanje od 15 minuta koje uključuje i čak 80 trbušnjaka kojima se ubrzava metabolizam i tope masnoće.

Šećera nema ni u tragovima, a omjer bjelančevina i masti temelj je dijete koja traje 12 dana i, prema mišljenju autora, omogućava gubljenje i do 5 kilograma u tom razdoblju. Uz glavne namirnice preporučuje se i unošenje dodataka poput magnezija, aminokiselina, kreatina i željeza.

Temelj za ovu dijetu je pretpostavka da će masnoće stabilizirati razine inzulina i pomoći u izgaranju kalorija, a jesti trebate samo kad ste gladni. No, kako ne jedete ugljikohidrate, razina šećera u krvi neće se mijenjati pa ne bi trebali niti imati apetita.

Alkohol je strogo zabranjen tijekom provođenja dijete, a autori tvrde da ćete izgubiti 4 do 5 kilograma tijekom 12 dana, od čega bi na čistu mast otpalo oko 2.5 kilograma. 

06.06.2013. 15:06:00
http://metro-portal.hr/dijeta-kojom-za-12-dana-gubite-5-kilograma/78567/