Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2010. 16:20:46
PUN KOMENTARA

Diego Maradona napao Pelea, Platinija i loptu Jabulani

Argentinski izbornik izjavio je da bi se Pele trebao vratiti u muzej, a nije štedio ni Michela Platinija i službenu loptu SP-a

Diego Maradona
Diego Maradona (Getty Images)

Nogometni izbornik Argentine Diego Maradona nastavio je sa svojim kontorverznim ponašanjem. Naime, u Južnoafričkoj Republici se obrušio na legendarnog brazilskog nogometaša Pelea, aktualnog predsjednika UEFA-e Michela Platinija, te službenu loptu SP-a Jabulani.

"Pele bi se trebao vratiti u muzej", bio je Maradonin odgovor na Peleovu izjavu kako je on postao argentinski izbornik samo zbog novca.

Niti Platini nije ostao pošteđen Maradoninih kritika.

"Njegovo me ponašanje ustvari ne iznenađuje jer smo oduvijek imali hladan odnos. Osim pozdrava, nismo razgovarali. Svi znamo kako su Francuzi arogantni, Platini misli da je bolji od svih ostalih zato ne obraćam previše pozornosti na njegove izjave", rekao je Maradona.

>> Messi u osam dana zabio osam golova

Maradonin komentar u vezi lopte s kojom se igra na SP-u, a koja je pretrpjela brojne kritike, bio je sljedeći:

"Ne želim puno pričati o lopti, igrači su već dovoljno toga rekli, ali velika je razlika igrati s njom. Neka je Pele i Platini pogledaju i pitaju se je li to lopta s kakvom smo mi igrali. Trebali bi odlučiti je li lopta dobra ili loša i prekinu s besmislenim komentarima vezanim za mene". (hina/metro-portal)

16.06.2010. 16:20:46
http://metro-portal.hr/diego-maradona-napao-pelea-platinija-i-loptu-jabulani/42746/