Metro-portal.hr

objavljeno 07.04.2013. 12:20:49
PROSVJED

Desetine tisuća na Trgu bana Jelačića protiv ćirilice

Prosvjedovalo je 60 tisuća ljudi iz svih krajeva Hrvatske, a sve je prošlo u redu uz malo oštriju retoriku prema Vladi

Trg je prepun prosvjednika
Trg je prepun prosvjednika (LiveCamCroatia)

Veliki prosvjed protiv ćirilice na Trgu bana Jelačića okupio je desetine tisuća građana. Jutros je stigao Vlak mira iz Vukovara sa 17 prepunih vagona Vukovaraca, a tijekom cijelog jutra pristižu kolone autobusa iz cijele Hrvatske.

Na skupu je predviđeno slušanje snimki javljanja Siniše Glavaševića iz opkoljenog Vukovara, čitanje zahtjeva prosvjednika, Thompsonov koncert s 4 pjesme i govor jednog jedinog čovjeka, vođe Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Tomislava Josića.

Sve se odigrava prilično mirno, što ne čudi kad se zna da je skup prijavila Udruga specijalne policije na čelu s Josipom Klemmom, koji je organizirao i doček Markača i Gotovine po povratku iz Haaga.

Trg je prepun hrvatskih zastava i zastava postrojbi, uniforme se vide na sve strane, a za saa nema nikakvih incidenata. Sve liči više na vojnu paradu, a voditelj je, iz razloga poznatih isključivo organizatoru, Velimir Bujanec.

Skup bi trebao trajati sat vremena nakon čega je predviđeno razilaženje prosvjednika, koji je prema procjeni policije bilo oko 60 tisuća.

07.04.2013. 12:20:49
http://metro-portal.hr/desetine-tisuca-na-trgu-bana-jelacica-protiv-cirilice/77440/