Metro-portal.hr

objavljeno 02.07.2012. 17:15:00
TFF

Deseti Tabor Film Festival od 8. do 14. srpnja

Međunarodni festival kratkometražnoga filma u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji donosi više od stotinu filmova

Deseti Tabor Film Festival
Deseti Tabor Film Festival (TFF)

Deseti Tabor Film Festival, međunarodni festival kratkometražnoga filma koji će se održati od 8. do 14. srpnja u Kumrovcu i Velikom Taboru kod Desinića, u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji donosi više od stotinu filmova, a prikazat će i kratkometražne filmove nominirane za nagradu Europske filmske akademije te odabrane radove s festivala iz Gruzije, Francuske i Japana.

U domaćoj konkurenciji jubilarnog izdanja festivala prikazat će se, među ostalim, filmovi "Prva dama Dubrave" mlade redateljice Barbare Vekarić o reperici Amri i "Točkica na nosu" Filipa Mojzeša, dok će se u međunarodnoj natjecati 67 filmova iz trideset država.

Među njima su "Tram", pobjednički film ovogodišnjeg festivala u Annecyju, kosovski film "Povratak" koji je ove godine bio u konkurenciji Sundance film festivala, norveški "Tube Atlanic" koji je bio nomiran za Oscara i eksperimentalni dokumetarac "Strokkur" portugalskog redatelja Joao Salaviza koji je za svoj film "Arena" dobio Zlatnu palmu u Cannesu. Među filmovima Europske Filmske Akademije je i "The Wholly Family" proslavljenog britanskog redatelja Terry Gilliama.

Ovogodišnja zemlja-partner festivala je Poljska, stoga je priređen i program poljskih filmova snimljenih od 2007. do danas, te filmski program uglednog poljskog profesora i redatelja Hieronima Neumanna koji će u Taboru održati i radionicu na temu animacije.

Za najmlađe na programu su filmovi s "KIKI Tabora", prvog međunarodnog festival dječjeg filma održanog u sklopu Tabor Film Festivala.

O pobjedniku ovogodišnjeg jubilarnog Tabora odlučit će šesteročlani žiri istaknutih filmaša - Hieronim Neumann (Poljska), Irena Krčelić (Hrvatska), Juraj Lerotić (Hrvatska), Tomek Gestwicki (Poljska), Robert - Jean Lacombe (Švicarska) i Miha Knific (Slovenija).

Organizator festivala, udruga Gokul - Građanska organizacija za kulturu, najavljuje i besplatni kamp za posjetitelje, a detaljni program nalazi se na www.taborfilmfestival.com.


02.07.2012. 17:15:00
http://metro-portal.hr/deseti-tabor-film-festival-od-8-do-14-srpnja/72359/