Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2012. 21:50:38
BIVŠI SO

Desetak tisuća ljudi prosvjedovalo u Ljubljani, završilo nemirima

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon Maribora u ponedjeljak, gori i Ljubljana u petak .. a Hrvati zlurado komentiraju iz svojih udobnih fotelja ...

Policija u Ljubljani ima pune ruke posla
Policija u Ljubljani ima pune ruke posla (Screenshot)

Prosvjed u Ljubljani počeo je popodne mirno i gotovo u ljubavi između prosvjednika i policije, no par mlađih stalno je pokušavalo izazvati nerede. 

S dolaskom mraka im je to i uspjelo, jer su im se, prema neprovjerenim informacijama, pridružili navijači i neonacisti. Prosvjednici su se razišli s Trga republike nakon sukoba, no najuporniji vode bitku s policijom po cijelom gradu.

U Šubićevoj je policija dočekala prosvjednike vodenim topovima, ovi su uzvratili petardama, kamenjem, granitnim kockama i bakljama i kaos je počeo.

Trenutno nad Ljubljanom lete policijski helikopteri, ulice izgledaju kao bojno polje, a specijalna policija iz cijele Slovenije stiže u Ljubljanu u pomoć kolegama.

Naime, prosvjednici su se pripremili, pa tako dobar dio njih ima gas maske, pa su svi pokušaji policije da ih rastjeraju suzavcem uzaludni. Do sada je ozlijeđeno 15 policajaca, a privedeno je 14 prosvjednika.

Kao što je Janša rekao jučer, Sloveniji treba samo jedna iskra da cijela bukne, a iskri u Ljubljani noćas ima i napretek.

30.11.2012. 21:50:38
http://metro-portal.hr/desetak-tisuca-ljudi-prosvjedovalo-u-ljubljani-zavrsilo-nemirima/75189/