Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2015. 13:41:08
NOĆ MUZEJA

Deseta Noć muzeja - program događanja

Nikola Tesla ideja je vodilja ovogodišnje desete Noći muzeja, a osim toga svi su muzeji odlučili napraviti sjajan program

Svi u muzeje!
Svi u muzeje! (Noć muzeja)

Noć muzeja po jubilarni deseti put otvara svoja vrata večeras, kad će stotine ustanova diljem Hrvatske omogućiti posjetiteljima sjajnu zabavu uz pregled recentnih izložbi, a glavna je tema - Nikola Tesla.

Galeriji Kovićevi dvori u 21 sat otvorit će se izložba Foto Tonka - tajne ateliera društvene kroničarke, o jednoj od najznačajnijih hrvatskih fotografkinja, glavnoj kroničarki društvenog i kulturnog života međuratnog Zagreba.

Izložba 'Volim matematiku' osnovnoškolce će igrom i matematičkim igrokazom 'Matematički vremeplov' riješiti straha od matematike, dok se srednjošklci mogu okušati u 'MATHFactoru'. Interaktivna radionica 'Svemir posljednja granica' očekuje posjetitelje izložbe 'Prvi svemirski arhitekt: Herman Potočnik Noordung', u sklopu koje će biti održano i predavanje o ovom Pioniru svemirske znanosti.

Moderna galerija u sklopu izložbe 'Nove akvizicije & darovnice u MG' predstavlja stotinjak djela kojima je u posljednje dvije godine obogaćen fundus Moderne galerije. Pogledati možete i Stalni postav Hrvatska likovna umjetnost od 19. do 21. stoljeća i prigodni program Nikola Tesla iz fundusa MG.

Muzeju grada Zagreba posjetitelji će, uz stalni postav, moći razgledati izložbu 'Odjeci s bojišnice - Zagreb u Prvom svjetskom ratu', u sklopu koje će se održati i nekoliko prigodnih programa.

Programima 'Penkala - veliki izumitelj', koji će posjetitelje upoznati s manje poznatim izumima velikog izumitelja, i 'Znate li tko je Maxim?', pričom o strojnoj pušci koja je bitno izmijenila način ratovanja, te o njenom izumitelju, Muzej grada Zagreba se pridružuje temi ovogodišnje Noći muzeja. Organizirana su i povremena vodstva izložbom, a u dvorištu i predvorju možete se okrijepiti kuhanim vinom, toplim čajem, fritulama i palačinkama.

Detaljan program pogledajte na stranicama Noć muzeja.

30.01.2015. 13:41:08
http://metro-portal.hr/deseta-noc-muzeja-program-dogadjanja/89877/