Metro-portal.hr

objavljeno 09.08.2013. 11:03:00
DRUGI DAN

Deset tisuća ljudi na drugom danu Terranea

Oko 10.000 posjetitelja uživalo je drugu večer Terranea podjednako raspoređeno na svim festivalskim pozornicama

Gang of Four na Terra stageu
Gang of Four na Terra stageu (Terraneo)

Nakon furioznog otvaranja Terranea, drugi dan je ponudio nastavak odlične atmosfere uz nešto alternativniji pristup glazbi. Terra stage je otvoren nastupom Bosnian Rainbowsa, sastavom u kojem sviraju dvojica bivših članova Mars Volte, Omar Rodríguez - López i Deantoni Parks.

Nakon njih, na stage su se popeli veterani Gang of Four predvođeni Andy Gillom nakon čijeg nastupa je uslijedio prvi highlight večeri - koncert Calexica. Već nakon prvih taktova bilo je jasno da je fuzija americane, Meksika i Kube savršen soundtrack za toplu ljetnu noć trećeg Terranea. Popunjeni glavni stage festivala uživao je u world music fuziji na Arizona način, a što se nastup Calexica bližio kraju, to se i količina besplatnih čepića za uši na festivalskom info pultu polako smanjivala.

Bio je to naravno znak da se bliži nastup jednog od najglasnijih bendova na svijetu - My Bloody Valentine. Nakon buđenja iz dvadesetogodišnjeg diskografskog sna, beskompromisni shoegaze pioniri sinoć su za vrijeme svog nastupa i cijeli Šibenik držali budnim. Prvi redovi bili su rezerviani za najhrabrije dok je ostatak publike koncert slušao sa nešto sigurnije udaljenosti.

Svoj jedinstveni nastup okončali su psihodeličnim desetominutnim završetkom u kojem su uživali svi oni koji od Terranea očekuju glasnu dozu alternativnog rocka. Uslijedio je odličan nastup jednako eklektičnog sastava s odmakom prema elektronskom zvuku pod nazivom Pinkunoizu. Drugu večer festivala na Terra stageu zatvorio je Rob Garza sa sa svojim DJ setom u kojem će moći uživati i svi oni koji zadnji dan festivala odu na Terraneo party boat. Garza se vratio u Šibenik nakon odličnog prošlogodišnjeg nastupa s Thievery Corporationom i još jednom potvrdio kako mu je Terraneo postao novi omiljeni ljetni festival.

Lineup Aqua stagea ponudio je također dozu alter rock glazbe uz Icarus Down, neobuzdani nastup vinkovačkog trija Punčke te originalnog kantautora Duncan Sheika. Postolar Tripper su mješavinom ska i hip hop glazbe i bili su odličan uvod u vrhunac večeri na drugoj festivalskoj pozornici - povratnički nastup Dubioze Kolektiv.

Ima neka tajna veza između Terranea, Šibenika i Dubioze jer je prostor Aqua stage bio dupkom pun, a publika je skoro cijeli koncert ispratila plesom, pjesmom te skandiranjem poznatih refrena hitova kao što su Blam Blam, Marijuana ili Kokuz, ali i odličnih novih pjesama s aktualnog Apsurdistana. Aqua stage je zatvorio neponovljivi Mambo Kurt i nastavio tradiciju otkačenih jutarnjih performans nastupa na Terraneu.

Oko 10.000 posjetitelja uživalo je drugu večer Terranea podjednako raspoređeno na svim festivalskim pozornicama, a Red Bull Music Academy Stage ponudio je nastupe DJ imena: Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jesse Boykins III, Tokimonsta i Rustam Ospanoff.

Trećeg dana Terranea na raspredu su Wu Tang Clan, Aloe Blacc, The Cribbs, Dubfire, The Bots i mnogi drugi. Cijeli programski raspored možete pogledati na adresi http://www.terraneofestival.com/raspored/.

09.08.2013. 11:03:00
http://metro-portal.hr/deset-tisuca-ljudi-na-drugom-danu-terranea/79761/