Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2012. 18:38:00
U NAPONU SNAGE

Deset beauty savjeta za žene u tridesetima

Tridesete godine najbolje su doba u životu prosječne žene, kad mnoge stvari konačno sjedaju na svoje mjesto. Slijedite ovih deset savjeta i osigurajte si zdravlje i lijep izgled

Fotografija vijesti

Većina liječnika i znanstvenika tvrdi kako su tridesete godine doba u kojem se prosječna žena nalazi na vrhuncu svoje životne snage. I doista, upravo je ovo doba kad većina nas mora vrlo uspješno balansirati između uloga majke, supruge, domaćice i poslovne žene, a da pritom niti jedan dio tog života ne zapostavimo.

Ipak, ukoliko radeći sve ovo pritom zanemarimo svoje zdravlje i rad na sebi, ovakav će nas stil života prije ili poslije skupo koštati. Ovih deset kratkih savjeta pomoći će vam da se uspješno suprotstavite tomu.

Drijemajte

Žene u ovim godinama, a to posebice vrijedi ukoliko su majke, poznate su po tome da noću ne spavaju dovoljno, zbog čega im nužno pati zdravlje i lijep izgled. Ukoliko baš nikako ne možete osigurati da noću spavate dovoljno, nadoknadite to kratkim popodnevnim drijemežima kad god imate više od 15 minuta slobodnog vremena.

Pijte dovoljno vode

Bez obzira o kojem se godišnjem dobu radi, vaše tijelo svakodnevno treba dovoljnu količinu vode kako bi moglo normalno funkcionirati. Voda pomaže odstranjivanju različitih toksina iz tijela te čini kožu zdravom i sjajnom.

Svakodnevno hidratizirajte kožu

Žene u tridesetima moraju svakodnevno osvježavati svoju kožu hidratantnom kremom kako bi ostala mlada i prekrasna. Ukoliko vaša krema u sebi sadrži i zaštitu od štetnih UV zraka, tim bolje.

Opustite se u kadi

Trenuci opuštanja vrlo su rijetki (da ne kažemo nepostojeći) prosječnoj ženi u tridesetima, a to posebice vrijedi za one koje imaju malu djecu. I dok je vrlo važno iskoristiti svaki slobodan trenutak u danu za opuštanje ili drijemanje, uživanje u kupki barem jednom tjedno izvrstan je način da sačuvate lijep fizički izgled i učinite nešto za sebe i svoju dušu.

Koristite kremu za sunčanje

Mnogi misle da su kreme za sunčanje nešto što se koristi isključivo na plaži u ljetnim mjesecima, a to ne može biti dalje od istine. Iako nisu tako opasne kao ljetne, i zimske sunčeve zrake mogu oštetiti stanice vaše kože za vrijeme dugotrajnijeg izlaganja, stoga ne žalite potrošenih novaca na dobru kremu koja štiti od njihovog štetnog utjecaja.

Čistite lice prije spavanja

I dok ste u svojim dvadesetima nakon burnih noćnih izlazaka još i mogli otići spavati s makeupom na licu, to je vrlo loša ideja za žene u tridesetima. Ukoliko želite očuvati mlad i lijep izgled kože lica, obavezno skidajte sav makeup prije spavanja te čistite lice svaku večer.

Hodajte 30 minuta svaki dan

Tjelovježba je sastavni dio svakog zdravog načina života, a posebno je važna za žene u tridesetima. Ukoliko imate djecu, to vam zasigurno ne ostavlja previše vremena za „pravo" vježbanje, ali to nipošto ne znači da trebate potpuno odustati od rekreacije. U nedostatku rješenja, prošetajte svaki dan sami ili s djecom tridesetak minuta po obliženjem parku. Iako nije zamjena za vježbanje, trideset minuta šetnje svaki dan dobar je temelj za izgradnju zdravlja i očuvanja ljepote.

Smiješite se

Osim što ćete izgledati predivno izvana, smijanje će vas učiniti i lijepima iznutra, budući da je to odličan način da uz malo truda učinite mnogo za vaše samopouzdanje i pozitivan životni stav.

Otiđite liječniku barem jednom godišnje

Tijelo žene u tridesetim godinama prolazi kroz čitav niz promjena i jednostavno funkcionira znatno drukčije negoli je to bio slučaj u dvadesetima. Iznimno je važno da se javite svom liječniku barem jednom godišnje i dogovorite onih nekoliko ključnih pregleda. Prevencija je oduvijek bila najbolji ulog u zdravlje i dugovječnost.

Hranite se zdravo

Hrana koju unosite u sebe doista je ogledalo vaše duše, stoga je krajnje vrijeme da smanjite unos zašećerene ili premasne hrane na minimum te se fokusirate na svježe i sezonsko voće i povrće, orašaste plodove te ribu i žitarice iz punog zrna. Uz redovito tjelovježbu, ovakva će prehrana osigurati da dijete za vas postanu stvar prošlosti.

11.01.2012. 18:38:00
http://metro-portal.hr/deset-beauty-savjeta-za-zene-u-tridesetima/67168/