Metro-portal.hr

objavljeno 18.09.2010. 16:21:00
DOGOVOR JE BLIZU

Desailly nakon Rajevca preuzima vođenje Gane

Milovan Rajevac je upravljao kormilom Gane od 2008. godine i odveo je do četvrtfinala SP u Južnoj Africi

Marcel Desailly
Marcel Desailly (Getty Images)

Nakon što je srpski nogometni stručnjak Milovan Rajevac podnio ostavku reprezentaciju Gane će po svemu sudeći preuzeti Francuz Marcel Desailly. "Vrlo blizu smo dogovora. Ostalo je nekoliko sitnica, no vjerujem kako ćemo i to brzo riješiti," kazao je bivši kapetan "Tricolora" i član Marseillea i Milana.

Rajevac je vodio Ganu od 2008. godine, a pod njegovim vodstvom "Crne zvijezde" su izborile plasman u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Ispali su od Urugvaja nakon izvođenja jedanaesteraca, nakon što je Asamoah Gyan u zadnjoj minuti produžetka promašio jedanaesterac. Premda se činilo kako će Rajevac potpisati novi ugovor zapelo je oko financijskih detalja nakon čega su pregovori prekinuti. Rajevac bi trenersku karijeru trebao nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Desailly je rođen u Gani, no kao dijete se preselio u Francusku. Igrao je za Nantes, Marseille, Milan, Chelsea i Al-Gharafu, dok je s francuskom reprezentacijom osvojio svjetski (1998) i europski naslov (2000). Igračku karijeru je okončao 2006. godine, a ukoliko preuzme Ganu bit će to njegov prvi trenerski posao. (hina/metro-portal)

18.09.2010. 16:21:00
http://metro-portal.hr/desailly-nakon-rajevca-preuzima-vodjenje-gane/48207/