Metro-portal.hr

objavljeno 09.10.2008. 11:35:55
AKCIJA INDEKS

Deša Mlikotin - Tomić otišla iz Povjerenstva

O sukobu interesa sada bi trebao odlučivati odvjetnik Mate Kačan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prihvatilo je jutros ostavku dosadašnje predsjednice Deše Mlikotin-Tomić, a za novog predsjednika izabran je odvjetnik Mate Kačan.

Svoju ostavku Deša Mlikotin-Tomić članovima je Povjerenstva poslala jutros, a u njoj objašnjava da je kao osumnjičenica u akciji "Indeks" svjesna da posao u Povjerenstvu ne može obavljati bez neupitnog povjerenja ostalih članova, koje je imala u času kad je izabrana na tu dužnost.

"U tom poslu spriječila me akcija nazvana 'Indeks', u kojoj sam osumnjičena za nekoruptivno djelo bez imovinske koristi, tj. navodne neregularnosti dva ispita. Za ta sumnjičenja smatram da nisam kriva te da nisam povrijedila niti zakon niti profesionalni kodeks. Ipak, na najgori način javno sam izložena najgorim osudama, i to skoro isključivo kao predsjednica ovog tijela"Deša Mlikotin Tomić 

"S obzirom na okolnosti u kojima sam se zatekla, moram se sama boriti za opstanak i istinu te nemam viziju da mogu obaviti taj težak posao bez vašeg neupitnog povjerenja", napisala je Mlikotin-Tomić.

U ostavci podsjeća da je, nakon jednogodišnje stanke u radu Povjerenstva, poduzela niz inicijativa kako bi osigurala osnovne pretpostavke za rad tog tijela, koje je do sada radilo sa svega dvoje zaposlenih i bez informatičke podrške.

Kačana je za novog predsjednika predložila članica Jadranka Kolarević, a Ivo Josipović (SDP) kandidirao je Zorislava Antuna Petrovića.

U tajnom glasovanju, Kačan je dobio sedam, a Petrović tri glasa članova Povjerenstva.

Sjednica je nastavljena raspravom o prijavama protiv niza dužnosnika iz raznih stranaka, među kojima su i HNS-ov predsjednik Radimir Čačić te HSS-ov zastupnik Stipe Gabrić - Jambo. (hina/metro-portal)

09.10.2008. 11:35:55
http://metro-portal.hr/desa-mlikotin-tomic-otisla-iz-povjerenstva/12314/