Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2010. 17:42:11
10 MILIJUNA

Dejan Lovren potpisao za Lyon

Žalimo što smo izgubili tako talentiranog igrača, no nemamo pravo onemogućiti razvoj takvog talenta, izjavio je glavni direktor Dinama Damir Vrbanović

(Drago Sopta/Cropix)

Dinamov reprezentativni stoper Dejan Lovren (20) u srijedu je potpisao ugovor s Lyonom, najboljim francuskim nogometnim klubom u proteklih deset godina, objavljeno je na internetskoj stranici zagrebačkog kluba.

"Moram naglasiti kako je potpisan fantastičan ugovor, na zadovoljstvo svih strana koje su u njemu sudjelovale. Koliku važnost ovaj transfer ima za Lyon govori i činjenica kako je konferencija za novinare u sklopu koje će Lovren biti predstavljen tamošnjoj javnosti odgođena do poslijepodnevnih sati. Dotad bi iz Londona privatnim avionom trebao sletjeti predsjednik Lyona Jean Michel Aulas", izjavio je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Iako Dinamovi čelnici nisu spominjali novčani iznos kojeg će francuski klub isplatiti za Lovrena, u hrvatskim medijima spominje se odšteta od deset milijuna eura, te da će Lovren ostati u Lyonu sljedeće četiri i pol godine.

"Žalimo što smo izgubili jednog tako talentiranog igrača. No, nemamo moralno pravo onemogućiti razvoj takvog talenta pred kojim je velika europska karijera. Lyon je jedan od najvećih francuskih klubova i stalni sudionik Lige prvaka, a to je neprocjenjiva korist i za Dejana, i za našu reprezentaciju koja je dugoročno riješila igrača na toj poziciji. Lyon je dobio pravi biser našeg nogometa i jednog od najtraženijih igrača u ovome dijelu Europe. Veliko je to priznanje i našem klubu, jer smo dokazali kako smo i u izuzetno teškim vremenima sposobni odraditi veliki i uspjašen posao poput ovoga", rekao je glavni direktor Dinama Damir Vrbanović, koji je bio s Lovrenom u Lyonu na potpisivanju ugovora.

Lovren se u četvrtak vraća u Zagreb obaviti neke tehničke detalje, a nakon toga ponovno odlazi u Lyon. (hina/metro-portal)

13.01.2010. 17:42:11
http://metro-portal.hr/dejan-lovren-potpisao-za-lyon/30610/