Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2009. 13:53:57
SANADER SLOVENCIMA:

Deblokirajte pregovore, pa možemo nastaviti razgovore

'Uzmi ili ostavi', još jedan premijerov apel zapadnim susjedima.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)

Hrvatski premijer Ivo Sanader danas je još jednom pozvao Sloveniju da odblokira hrvatske pristupne pregovore Europskoj uniji, poručivši da je razgovor moguće nastaviti nakon deblokade.

Sanader je, na današnjoj sjednici Vlade, podsjetio da je način rješavanja graničnog pitanja Europska komisija predložila po načelu "uzmi ili ostavi", te da ga je Hrvatska prihvatila.

"Mi ne znamo kakav je odgovor Slovenije. Čuli smo da imaju neke amandmane, ali ako ne prihvate prijedlog i ako hoće i dalje razgovarati, mi predlažemo da trenutačno deblokiraju pregovore, pa možemo nastaviti razgovarati", rekao je Sanader.

Ponovio je da se Hrvatska neće dati ucjenjivati te izvijestio da mu je predsjednik Senata Češke, predsjedateljice EU, Premysl Sobotka kazao kako će se međuvladina konferencija, na kojoj bi Hrvatska trebala otvoriti i zatvoriti neka poglavlja, održati 26. lipnja.

Ministre je pozvao da nastave raditi na usklađivanju hrvatskog zakonodavstva, a Vlada je s današnje sjednice Saboru uputila deset takvih prijedloga. (hina/metro-portal)

21.05.2009. 13:53:57
http://metro-portal.hr/deblokirajte-pregovore-pa-mozemo-nastaviti-razgovore/18054/