Metro-portal.hr

objavljeno 26.02.2021. 11:01:00
MA DA?

Debljati vas može i - razmišljanje

Ovo je stvarno zanimljivo - oni koji su čitali i razmišljali o vježbanju jeli su 58,9 posto više slatkiša i 51,9 posto više slanih grickalica od kontrolne skupine

Tek ste krenuli, a već vam se jede... ;)
Tek ste krenuli, a već vam se jede... ;) (Arhiva)

Vježbanje je postala potreba ljudima koji razmišljaju o svom zdravlju, no jednako tako radi vam i probleme kad samo razmišljate o tome, vjerovali ili ne.

Naime, razmišljanje o vježbanju nije dobra stvar za vašu liniju, jer ćete na taj način pojesti čak 50 posto više hrane nego što bi je inače pojeli!

Znanstvenici to zovu teorijom podsvjesnog nagrađivanja koja se temelji na ideji da sami sebe nagrađujemo s puno hrane nakon određenog mentalnog ili tjelesnog napora.

Napravili su i probu - oni koji su čitali i razmišljali o vježbanju jeli su 58,9 posto više slatkiša i 51,9 posto više slanih grickalica od kontrolne skupine.

Isto tako, oni koji su bili fokusirani na samo čitanje jeli su oko 701 kaloriju ponaosob u usporedbi s 361 kalorijom koje su konzumirali pripadnici kontrolne skupine. Druga skupina, ona koja je slušala glazbu tijekom imaginarne šetnje, konzumirala je po glavi 616 kalorija.

Istraživači tvrde da iako su vježbanje u umjerena prehrana osnove kampanja protiv pretilosti, malo je istraživanja o tome utječe li i u kolikoj mjeri vježbanje na samu konzumaciju hrane.

Drugim riječima, malo tko je pokušao otkriti je li samo vježbanje na neki način krivo za to što jedemo previše.

Sve u svemu, nemojte previše razmišljati - izađite van i trčite ili hodajte, vježbajte kod kuće, ali nemojte se pripremati za to... jer ćete sve pojesti!

26.02.2021. 11:01:00
http://metro-portal.hr/debljati-vas-moze-i-razmisljanje/130603/