Metro-portal.hr

objavljeno 09.07.2010. 17:45:35
SPLITSKI DVOBOJ

Davis Cup: Srbija povela pobjedom Đokovića nad Ljubičićem

U prvom susretu Davis Cup dvoboja Novak Đoković je bio bolji od Ivana Ljubičića sa 7:6, 6:4 i 6:1

Hrvatska Srbija Davis Cup
Hrvatska Srbija Davis Cup (Jakov Prkić/Cropix)

Hrvatska protiv Srbije u četvrtfinalnom dvoboju Svjetske skupine Davis Cupa gubi 0:1. Bod za Srbiju osvojio je Novak Đoković nakon što je pobijedio Ivana Ljubičića 7:6 (3), 6:4, 6:1.

Bio je to njihov osmi međusobni susret i šesta pobjeda srpskog tenisača. Ove godine igrali su dva puta - u prvom susretu u Dubaiju slavio je Đoković 2:6, 6:4, 6:0, dok je na turniru u Indian Wellsu bio bolji Ljubičić 7:5, 6:3.

U drugom susretu sastaju se prvi hrvatski reket Marin Čilić i Viktor Troicki. Čilić i Troicki su igrali četiri puta međusobno, a sva četri puta je slavio najbolji hrvatski tenisač. Posljednji put su igrali u Baselu prošle godine, a Čilić je slavio nakon tri tie-breaka 7:6, 6:7, 7:6.

Đoković je daleko bolje otvorio meč. Nakon što je osvojio prvi gem, već u drugoj igri je oduzeo Ljubičićev servis, a potom mirno odservirao za 3:0. Činilo se da će drugi tenisač svijeta lako doći do prvog seta. Međutim, Ljubičić se pribrao, opustio ruku i počeo igrati daleko bolje. Izgubljeni servis je vratio u devetoj igri iskoristivši treću break loptu i set je otišao u trinaestu igru. Nažalost, Ljubičić je već na startu izgubio dva servisa, što je Đoković sačuvao do kraja.

U drugom setu igra je bila izjednačena do rezultata 4:4. Ljubičić je imao jednu break loptu u petom gemu, no nije ju uspio realizirati. Nažalost, u devetoj igri hrvatski tenisač je izgubio servis i Đoković je poveo 5:4, a potom mirno priveo set kraju.

Đoković je već na samom otvaranju trećeg seta imao novu break loptu, no Ljubičić je spasio servis. No, u trećem gemu nije uspio i Đoković je vrlo rano došao do oduzetog servisa. Kada je u petom gemu još jednom oduzeo Ljubičićev servis priča je bila završena. Đoković je na koncu treći set dobio rezultatom 6:1. (hina/metro-portal)

09.07.2010. 17:45:35
http://metro-portal.hr/davis-cup-srbija-povela-pobjedom-djokovica-nad-ljubicicem/44247/