Metro-portal.hr

objavljeno 05.03.2011. 19:10:00
MUKE S NIJEMCIMA

Davis Cup: Španjolci i Argentinci u četvrtfinalu, Hrvatska gubi od Njemačke 2-1

Pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Austrija - Francuska

Marin Čilić
Marin Čilić (Getty Images)

Tenisači Španjolske izborili su nastup u četvrtfinalu Davis Cupa nakon što su nakon drugog dana susreta 1. kola Svjetske skupine na gostovanju protiv Belgije poveli s nedostižnih 3-0., piše Hina.Treći bod Španjolskoj osigurali su Fernando Verdasco i Feliciano Lopez koji su u igri parova svladali Stevea Darcisa i Oliviera Rochusa sa 7-6 (0), 6-4, 6-3. U četvrtfinalu će Španjolska igrati protiv pobjednika susreta Čile - SAD.

Teniska reprezentacija Argentine također se plasirala u četvrtfinale Davis Cupa nakon što je u susretu 1. kola Svjetske skupine u Buenos Airesu povela protiv Rumunjske  3-0. Treći bod Argentini donijeli su Juan Ignacio Chela i Eduardo Schwank koji su svladali Victora Hanescua i Horiju Tecaua sa 6-2, 7-6 (8), 6-1. U četvrtfinalu će Argentina igrati protiv pobjednika susreta Češka - Kazahstan.

Nažalost, nakon drugog dana susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa Njemačka u Zagrebu vodi protiv Hrvatske sa 2-1. Drugi bod Njemačkoj donijeli su Christopher Kas i Philipp Petzschner koji su u igri parova svladali Ivana Dodiga i Ivu Karlovića sa 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-4 nakon tri i pol sata igre.

Svih pet setova odlučivao je jedan "break" servisa. U prvom setu pokleknuo je Dodig pri vodstvu Njemačke 4-3. Ustvari, Nijemci su "breaka" stigli prvenstveno zbog loših reakcija Karlovića na mreži. Naš par je u drugom setu počeo više prijetiti Nijemcima, kod prednosti 3-2 Petzschner se uspio izvući, ali kod 4-3 Kas nije, te su Dodig i Karlović stigli do ključne prednosti za set. I u trećem setu je Kas bio jedini igrač koji je izgubio servis i to kod rezultata 5-5, da bi potom Dodig uspio odservirati za vodstvo od 2-1 u setovima.

Početkom četvrtog seta Karlović je spasio tri "break-lopte", ali nažalost Dodig se pri rezultatu 1-2 nije uspio spasiti, a Nijemcima nije bilo potrebno više za poravnanje u setovima.

U petom setu su Nijemci stalno prijetili, Karlović je kod 2-2 spasio "break-loptu", kod 3-3 Dodig još dvije, ali kod 4-4 Nijemci su iskoristili treću priliku za oduzimanje servisa Karloviću. Prvo je Karlović propustio odigrati volej misleći da lopta ide u aut, ali ona je odsjela u terenu, da bi potom Dodig zapucao volej u mrežu kojim je susret praktički bio riješen.

U nedjelju su na rasporedu dva pojedinačna susreta, prvo će u 12 sati na teren Marin Čilić i Philipp Kohlschreiber, a potom Ivan Dodig i Florian Mayer. Pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Austrija - Francuska. Četvrtfinale će se igrati od 8. do 10. srpnja.

 

05.03.2011. 19:10:00
http://metro-portal.hr/davis-cup-spanjolci-i-argentinci-u-cetvrtfinalu-hrvatska-gubi-od-njemacke-2-1/56148/