Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2010. 18:22:57
NERAZUMNO?!

David Cameron: Od BP-a se previše potražuje

Mnogi Britanci misle da je SAD preoštar u osudi British Petroleuma koji je odgovoran za curenje nafte u Meksičkom zaljevu

David Cameron naftna mrlja BP
David Cameron naftna mrlja BP (Getty Images)

Britanski premijer David Cameron u svojoj je zemlji pod velikim pritiskom da se zauzme za kompaniju British Petroleum koja je odgovorna za curenje nafte u Meksičkom zaljevu. Tako je danas izjavio da se BP želi suočiti sa svojom odgovornošću za divovsku naftnu mrlju, ali da ne bi trebao pristati na pretjerana potraživanja.

"Iz razgovora s BP-om znam da on želi u potpunosti odigrati ulogu u pokrivanju bušotine, čišćenju, i da, u plaćanju odštete vlasnicima hotela, ribarima i drugima koji su stradali", kazao je Cameron za BBC.

>> Zbog naftne mrlje raste pritisak na British Petroleum

Rekao je kako je važno da BP isplati razumne odštete, što je ta tvrtka i prihvatila, ali da ne bude nerazumnih i pretjeranih potraživanja.

"Mislim da je važno pokušati postići neku razinu jasnoće i sigurnosti kako bi tvrtka mogla nastaviti raditi i biti financijski stabilna. To je argument koji sam iznio i koji ću i dalje iznositi", rekao je Cameron. (hina/metro-portal)

16.06.2010. 18:22:57
http://metro-portal.hr/david-cameron-od-bp-a-se-previse-potrazuje/42755/