Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2012. 16:16:00
OI 2012. LONDON

David Beckham među nositeljima olimpijske baklje

Svečanost otvaranja Igara održat će se 27. srpnja na novom olimpijskom stadionu u istočnom dijelu Londona

Fotografija vijesti

Organizatori predstojećih Olimpijskih igara u Londonu objavili su kako će i slavni nogometaš David Beckham pomoći prenijeti olimpijski plamen na tlo Velike Britanije, prenosi Hina.

Bivši kapetan engleske reprezentacije, ambasador ovogodišnjih Igara u Londonu, koji je bio i član ekipe koja je podnijela kandidaturu glavnog grada Velike Britanije 2005., dio j službenog izaslanstva kojeg čine još princeza Anne i predsjednik organizacijskog odbora Sebastien Coe.

Na svečanosti upriličenoj na Panathenaic stadionu bit će prisutni i gradonačelnik Londona Boris Johnson te ministar za sport i olimpijske igre Hugh Robertson.

Poslije svečanosti olimpijski plamen će biti prebačen u pomorsku bazu Culdrose u Cornwallu na jugozapadu Engleske prije nego trostruki osvajač olimpijske zlatne medalje u jedrenju Ben Ainslie ne započne štafetu s njom u subotu.

Svečanost otvaranja Igara održat će se 27. srpnja na novom olimpijskom stadionu u istočnom dijelu Londona, nedaleko od rodne kuće Davida Beckhama (37) koji je trenutačno član američkog nogometnog kluba LA Galaxy.

16.05.2012. 16:16:00
http://metro-portal.hr/david-beckham-medju-nositeljima-olimpijske-baklje/71047/