Metro-portal.hr

objavljeno 17.11.2011. 11:43:38
BLAGDANI

Darujte si Advent u Zagrebu - raspored događanja

Advent u Zagrebu organiziran je na središnjem i ostalim gradskim trgovima i ulicama

Program Adventa u Zagrebu

Bogat kulturno-zabavni program i ove će se godine odvijati u okviru tradicionalne predblagdanske manifestacije Advent u Zagrebu, koja se organizira na središnjem i ostalim gradskim trgovima i ulicama, započinje 27. studenoga i potrajat će sve do 1. siječnja 2012. godine. Advent u Zagrebu počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće 27. studenog na Trgu bana Jelačića, a Turistička zajednica grada Zagreba dodatno je obogatila program pa tako od ove godine kreću novi programi Advent na Zrinjevcu i na Trgu žrtava fašizma.

Veliko otvorenje Adventa na Zrinjevcu zakazano je za 3. prosinac u 18:00 sati, gdje će se na pozornici starog Gradskog paviljona odvijati razna glazbena događanja i to po dva koncerta svaki dan, u 18.00 i 20.00 sati. Bit će tu božićnih koncerata, valcera te pomno odabranih glazbenih programa, a svi posjetitelji ovih glazbenih manifestacija moći će uživati i u pomalo zaboravljenim zagrebačkim specijalitetima: krpicama sa zeljem, domaćim juhicama ili zapečenim štruklama; zagrijati se toplom čokoladom ili kuhanim vinom te za svoje najdraže kupiti unikatne suvenire i božićne ukrase.

Advent na Trgu žrtava fašizma traje od 6.12 do 25.12., obuhvaća prodaju umjetničkih proizvoda i održavanje radionica članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika te glazbeni program u večernjim satima u 18.00 i 20.00 sati.

2.12. na zgradi muzeja Mimara građani i posjetitelji Zagreba imat će priliku vidjeti nešto sasvim drugačije - sa početkom u 19:00 sati, očekuje ih multimedijalna 3D Mapping projekcija - vrhunska virtualna predstava uz okrijepu na prigodnom šanku, a svim posjetiteljima osiguran je besplatan ulaz u muzej Mimara u vremenu od 20:15 do 22:00 sata.

Zajednica Cenacolo na Kaptolu u božićno vrijeme priređuje Žive božićne jaslice. Projekt koji su osmislili mladi, nekad marginalizirani ljudi na blizak i topao način oživljava atmosferu Isusova rođenja. Sjajnu scenografiju čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri koji utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace s Istoka i pastire. Izvodeći predstave oni pridonose društvu i tako pokazuju svoj novi način života.

Raspored predstava:

17.12, 18.12, 25.12, 26.12. i 27.12.12.2011. te 1.1. i 6.1.2012. u 16.15, 17.00, 19.00h

Kao i prethodnih godina, na glavnom zagrebačkom trgu bit će novogodišnja proslava koja ove godine uključuje nastup legendarnih glazbenika, New Gipsiesa - Ex Gipsy Kingsa. Možete očekivati puno energije i spektakularni vatromet, jednom riječju - noć za pamćenje!.Uz sve navedeno, iznenađenje čeka i brojne strane turiste koji će tih dana boraviti u Zagrebu. Naime, 1. siječnja u Gradskom kazalištu Komedija Turistička zajednica grada samo za njih u 19.00 sati priređuje Novogodišnju folklornu večer.U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića i ovog će Adventa biti postavljen tradicionalni Božićni sajam. Prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, ponudit će vam zagrebački obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda.

Zima na Kvatriću svakodnevni je program tijekom studenog, prosinca i siječnja, odvijat će se na Kvaternikovom trgu unutar grijanog šatora, a vezan je uz Martinje, Svetog Nikolu, Advent i Novu godinu. U okviru programa predstavit će se brojna kulturno-umjetnička društva iz Zagreba i njegove okolice, različitih regija i županija Hrvatske, udruge i obrtnici s autohtonim proizvodima i suvenirima, a bit će i raznih zabavnih sadržaja i edukativnih programa.

Božić u Europi - manifestacija koju već 20. godinu za redom, svaki put u drugoj zemlji, organizira Udruga europskih hotelijersko-turističkih škola (AEHT). Ovogodišnji domaćin je Hotelijersko-turistička škola iz Zagreba, a središnji dio manifestacije Božić u Europi održavat će se u Hotelu Westin, na 17. katu, gdje će učenici iz dvadeset zemalja predstavljati nacionalne božićne običaje.

Advent na Britancu - svakodnevni glazbeni, edukativni kulturni programi pomalo urbanog „štiha" očekuju vas na popluarnom Britancu od 3.12. do 1.1.2011.

Gričevanje - novi projekt koji će se održavati tijekom cijelog prosinca na platou na Gradecu, a uz bogati umjetnički i koncertni program, bit će tu i program za djecu te ugostiteljska ponuda.

Projekt „Božićna priča" natjecanje je hrvatskih i međunarodnih brandova u maštovitom i privlačnom osvjetljavanju gradskih ulica i kulturnih ustanova grada Zagreba. Odabrane gradske ulice, trgovi i lokacije bit će osvjetljenje na inovativan, posebno dizajniran, kreativan i nov način koji će pružiti nezaboravan doživljaj građanima i turistima.

Više informacija o Adventu u Zagrebu, koji će potrajati sve do 1. siječnja 2012. godine možete pronaći na adresi www.adventzagreb.com .
17.11.2011. 11:43:38
http://metro-portal.hr/darujte-si-advent-u-zagrebu/65565/